Caleb Ewan 'enorm gemotiveerd' voor sprintritten Tour Down Under: 'Zal mijn klimmersbenen nodig hebben' Wielrennen
Wielrennen

Caleb Ewan 'enorm gemotiveerd' voor sprintritten Tour Down Under: 'Zal mijn klimmersbenen nodig hebben'

Caleb Ewan 'enorm gemotiveerd' voor sprintritten Tour Down Under: 'Zal mijn klimmersbenen nodig hebben'

Caleb Ewan eindigde dinsdag als 113e in de regenachtige proloog van de Tour Down Under, waarmee hij zijn ambities voor de komende sprintritten onbedoeld nog maar eens bevestigde. De uit Sydney afkomstige coureur van Lotto-Dstny, die in de WorldTour-wedstrijd uitkomt voor de Australische selectie, hoopt op succes in de komende dagen.

De etappe van woensdag naar Tanunda is op papier een rit die Ewan zou moeten passen, al moeten ook daarin de nodige hoogtemeters bedwongen worden. 'Ik voelde in het Australisch kampioenschap dat ik goed bergop ging en met winst in de Schwalbe Classic heb ik mijn sprint ook eens kunnen oefenen', blikt hij terug op het door hem gewonnen criterium. 'Het is een goede bevestiging voor de Tour Down Under, want met een paar lastige ritten zal ik mijn klimmersbenen en snelle sprint nodig hebben. Ik voel me alvast goed en ben enorm gemotiveerd,'

Ewan kan zich in Australië goed voorbereiden op grote doelen

Ewan, die in de Tour Down Under onder meer door ploeggenoot Jarrad Driznes wordt bijgestaan, is blij met zijn rentree in eigen land na enkele coronajaren. 'Het is goed om weer terug te zijn, ik heb veel familie en vrienden kunnen terugzien. En ik kan hier goed trainen in aangename weersomstandigheden. Ik blijf hier om de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Race te rijden en nadien zal ik terugkeren naar Europa', laat hij weten in een persbericht van zijn team.

In de komende maanden zal de pocketsprinter via de UAE Tour toewerken naar zijn grote doelen. 'Milaan-Sanremo, een aantal Belgische klassiekers, de Tour de France en het WK. Ik ben enthousiast om weer wat meer Belgische wedstrijden te gaan rijden. Die moeten me, nu ik wat ouder en meer ervaren ben, ook heel goed liggen', doelt hij op onder meer Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen in maart.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws