La Gazzetta: 'Cavendish en Bol tekenen na B&B-soap bij Astana-Qazaqstan' Wielrennen
Wielrennen

La Gazzetta: 'Cavendish en Bol tekenen na B&B-soap bij Astana-Qazaqstan'

La Gazzetta: 'Cavendish en Bol tekenen na B&B-soap bij Astana-Qazaqstan'

La Gazzetta dello Sport bericht dat Mark Cavendish komend seizoen voor Astana Qazaqstan zal rijden. Ook Cees Bol zal de overstap maken en deel uitmaken van de lead-out van de Brit. Aanvankelijk hadden de twee sprinters bij B&B Hotels-KTM getekend, die overeenkomst viel echter in het water door sponsorproblemen bij de Franse ploeg.

Ploegbaas van Astana Alexander Vinokoerov reikte Cavendish recent al de hand toe en die interesse lijkt nu tot een overeenkomst te hebben geleid. Volgens La Gazzetta maakten Cavendish en Astana de voorbije dagen grote stappen in de onderhandelingen, waarna beide partijen zondag tot een overeenkomst zouden zijn gekomen. Het doel van Cavendish voor komend seizoen zal ongetwijfeld de Tour de France zijn. De sprinter staat met 34 (!) ritzeges in de Tour gelijk met wielericoon Eddy Merckx qua zeges in de Franse grote ronde. Met een nieuwe ritzege zou Cavendish dus als recordhouder te boek staan. Cavendish zal zich -volgens La Gazzetta - maandag bij het trainingskamp van Astana in Calpe voegen.

Dat Astana de Brit kan contracteren, heeft mede te maken met de betrokkenheid van fietssponsor Willier. Het fietsenmerk zou naar het schijnt financieel bijdragen om de komst van Cavendish mogelijk te maken. Met de komst van the Manx Missile moet Astana ook werk maken van een sprinttrein, iets waar de Kazachse ploeg niet om bekendstaat. Cees Bol zal alvast deel uit maken van de lead-out en voegt zich zodoende ook bij Astana. De Nederlander zou samen met Cavendish de overstap maken naar B&B en zocht na het afketsen van die overgang naar een nieuwe ploeg.

Ruimte voor verdere aanwinsten is er bij Astana niet, dus zal de ploegen binnen eigen gelederen moeten zoeken naar kandidaten. Op papier heeft de ploeg verschillende renners die een rol in de sprinttrein zouden kunnen vervullen, zoals Davide Martinelli. Zo reed de Italiaan verschillende jaren voor de ploeg van Patrick Lefevere waar hij onder andere de sprinters ondersteunde. Ook Samuele Battistella, Samuele Boaro, Gianni Moscon en neoprof Gleb Syritsa zijn sterke renners met een goede sprint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws