Tour Down Under-proloog 'aderlating' voor Jumbo Visma, Jay Vine wilde 'vooral niet vallen' Wielrennen
Wielrennen

Tour Down Under-proloog 'aderlating' voor Jumbo Visma, Jay Vine wilde 'vooral niet vallen'

Tour Down Under-proloog 'aderlating' voor Jumbo Visma, Jay Vine wilde 'vooral niet vallen'

De Tour Down Under-proloog werd voor Jumbo-Visma niet wat ze er van tevoren van hadden verwacht. Kopman Rohan Dennis kwam in zijn geboortestad Adelaide niet verder dan plek vijftien, terwijl Tim van Dijke - die op koers was voor een mooie ereplaats - hard onderuit ging in de laatste bocht.

Ploegleider Addy Engels zag net als alle aanwezigen het weer razendsnel omslaan na de eerste starters, waaronder de uiteindelijke winnaar Alberto Bettiol. 'En dat is voor het complete deelnemersveld toch wel een aderlating. Het is jammer dat niet iedereen kon starten in gelijke omstandigheden. Door een flinke hoosbui ontstonden er relatief grote tijdsverschillen. Maar dat is nu eenmaal hoe het is, daar kunnen we niets meer aan veranderen.'

Voor Dennis, die tuk is op een goed klassement, was dit normaliter juist dé mogelijkheid om tijd te pakken op zijn rivalen. 'We gaan nog steeds vol voor het klassement. Rohan eindigt als vijftiende en staat dus nog steeds tussen de top van het klassement. Hij reed een degelijke race tegen de klok. De komende vijf dagen zijn stuk voor stuk belangrijk en we zullen alert moeten blijven op de kansen die gaan komen. Rit drie en vijf zijn op papier het verraderlijkst, maar zoals gezegd kan er iedere dag van alles gebeuren', geeft Engels aan.

De val van Van Dijke maakte het nog extra zuur. 'Tim was inderdaad heel goed bezig. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo zie je maar weer. Gelukkig kon hij zijn weg wel vervolgen', aldus Engels, waarmee de blessures van de jonge Zeeuw mee lijken te vallen voor de klapper die hij maakte.

Tim van Dijke, net voor zijn val. 
Tim van Dijke, net voor zijn val. 

Vine wilde 'vooral niet vallen'

Australisch kampioen tijdrijden Jay Vine eindigde namens UAE-Team Emirates op een negende plek in de daguitslag. 'Ik ben blij met hoe het ging. Het was belangrijk om überhaupt recht te blijven en mijn nieuwe tijdritpak niet te vernielen, want die is net zo mooi vanuit Italië hier geleverd', lachte hij via de communicatie van zijn ploeg.

Vine kijkt net zoals Dennis uit naar de dagen die komen. 'Er zijn veel ritten die me zouden moeten liggen, dus we blijven alles geven.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws