Astana Qazaqstan Team zet alles op alles om Cavendish aan 35e Tourrit te helpen: ook Bol en Lutsenko van start Wielrennen
Wielrennen

Astana Qazaqstan Team zet alles op alles om Cavendish aan 35e Tourrit te helpen: ook Bol en Lutsenko van start

Astana Qazaqstan Team zet alles op alles om Cavendish aan 35e Tourrit te helpen: ook Bol en Lutsenko van start

Ook Astana Qazaqstan Team heeft via Twitter de selectie voor de aankomende Tour de France uit de doeken gedaan. De ploeg uit Kazachstan trekt met Mark Cavendish als absolute kopman naar de start in het Baskenland. De WorldTour-formatie hoopt 'The Manx Missile' aan zijn 35e zege van een Tourrit te helpen. De ploeg reist echter ook met een aantal klimmers af naar 'Le Grand Départ'. In dat kader lijkt Alexey Lutsenko de meest vooruitgeschoven klassementspion.

Cees Bol is de man die 'Cav' naar zijn o zo gewilde Tour de France-record moet loodsen. In een interview met In de Leiderstrui gaf de Noord-Hollander aan dat hij zich met alle liefde en plezier wegcijfert voor zijn Britse kopman. 'Het is alle ballen op Mark deze Tour. Dat is ook wel logisch en ik ben enorm gemotiveerd om hem te helpen', liet hij optekenen.

Als het gaat om de ambities in het hooggebergte, lijkt Lutsenko de man om in de gaten te houden. De Kazach reed zowel in de tijdrit als de wegrit op het nationale kampioenschap naar de overwinning. Ondanks dat de tegenstand aldaar logischerwijs niet je van het is, lijkt het met de vorm van de 30-jarige coureur wel snor te zitten. Yevgeniy Fedorov, Gianni Moscon en Harold Tejada lijken de meest voorname gegadigden om voor een dagsucces te koersen.

Selectie Astana Qazaqstan Team Tour de France 2023

Mark Cavendish
Cees Bol
Alexey Lutsenko
Gianni Moscon
Yevgeniy Fedorov
David de la Cruz
Luis Leon Sanchez
Harold Tejada

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws