O'Connor kopman van AG2R Citroën Team in Tour de France, ook man-in-vorm Gall van de partij Wielrennen
Wielrennen

O'Connor kopman van AG2R Citroën Team in Tour de France, ook man-in-vorm Gall van de partij

O'Connor kopman van AG2R Citroën Team in Tour de France, ook man-in-vorm Gall van de partij

Ben O'Connor is de kopman van AG2R Citroën Team in de aanstaande Tour de France, die op zaterdag 1 juli in gang wordt geschoten. De achtkoppige selectie van de Franse WorldTour-formatie werd via Twitter uit de doeken gedaan, waarna op de ploegsite een nadere toelichting op de gemaakte keuzes werd gegeven.

In het Critérium du Dauphiné wist O'Connor naar een knappe derde plaats in het eindklassement te fietsen. De Aussie is dus in goeden doen. 'Hopelijk kom ik alles een beetje goed door en kan ik om de top tien strijden', vertelde hij tijdens de Franse rittenkoers al. 'Ik weet verder niet wat ik erover moet zeggen. Het is drie weken aan verhalen, en je weet nooit hoe het zich ontwikkelt. Ik hoop de ronde gewoon goed door te komen, en dan maakt welke plek in de top tien mij niet zoveel uit', besloot hij destijds.

Ploegbaas Vincent Lavenu vertelt op de website dat O'Connor de absolute kopman is. 'We gaan met Ben voor een zo goed mogelijk resultaat in het algemeen klassement. We zijn ervan overtuigd dat hij voor grote tevredenheid binnen de ploeg kan gaan zorgen. Ben krijgt drie goede klimmers mee die hem kunnen bijstaan in het hooggebergte', doelt de Fransman op de selectie van Felix Gall, Aurélien Paret-Peintre en Benoît Cosnefroy.

Namens de withemden gaan er ook twee Belgische coureurs mee naar de Tour, zijnde Oliver Naesen en Stan Dewulf. Voor 'Ollie' is het inmiddels al zijn zesde deelname aan 'La Grande Boucle', terwijl 'Sterke Stan' pas opgaat voor zijn tweede deelname aan een van de grootste sportevenementen ter wereld. Lavenu geeft ook aan dat de meeste renners zich ook in de strijd mogen gooien om er met een dagsucces vandoor te gaan. In dat lichten lijken Gall, Nans Peters, Paret-Peintre en Cosnefroy over de beste papieren te beschikken. Zo wist Gall recentelijk nog naar een ritzege in het Critérium du Dauphiné te racen.

Selectie AG2R Citroën Team Tour de France 2023

Ben O'Connor
Felix Gall
Nans Peters
Aurélien Paret-Peintre
Stan Dewulf
Clément Berthet
Benoît Cosnefroy
Oliver Naesen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws