Valverde, Aranburu en Rodríguez mogen van ploeg niet naar WK, Ayuso en Soler Spaanse kopmannen Wielrennen
Wielrennen

Valverde, Aranburu en Rodríguez mogen van ploeg niet naar WK, Ayuso en Soler Spaanse kopmannen

Valverde, Aranburu en Rodríguez mogen van ploeg niet naar WK, Ayuso en Soler Spaanse kopmannen

Alejandro Valverde is de volgende renner die van zijn ploeg niet de toelating krijgt om deel te nemen aan het wereldkampioenschap in Australië. Zijn ploeg Movistar is verwikkeld in de degradatiestrijd, en dus moet de 42-jarige Spanjaard in het najaar nog broodnodige UCI-punten verzamelen. Ook Alex Aranburu (Movistar) en Carlos Rodríguez (INEOS Grenadiers) mogen van hun ploeg niet deelnemen aan het WK.

Spaans bondscoach Pascual Momparler zit met de handen in de haren, want een voldoende sterke WK-selectie maken is nog nooit zo moeilijk geweest. Movistar en Cofidis bevinden zich in de gevarenzone in de strijd om het behoud, en willen de laatste maanden van het seizoen nog voldoende punten sprokkelen om zich te verzekeren van behoud in de WorldTour. Deelname aan het wereldkampioenschap zou een te lange onbeschikbaarheid van de renners voor de ploeg betekenen, de zeshonderd UCI-punten die de winnaar van het WK krijgt kunnen geen soelaas brengen.

Momparler: 'Valverde heeft me nochtans verteld dat hij graag zou willen deelnemen'

'Ik word betaald om het best mogelijke team samen te stellen, maar dat gaat dit jaar niet lukken', zo vertelt Momparler aan het Spaanse AS. 'We hebben zelfs een vergadering gehouden om te zien of we wel naar het WK zouden afzakken, en we hebben beslist om toch te gaan. Juan Ayuso en Marc Soler zullen onze kopmannen zijn. We zullen proberen hen te omringen met een goed team. Pello Bilbao heb ik ook gesproken, maar hij vertelde me dat zijn seizoen na de klassiekers in Canada erop zit.'

Wie er alvast niet bij zal zijn, is Valverde. 'Ik had graag gehad dat Alejandro erbij zou zijn, zodat renners als Ayuso van hem hadden kunnen leren. Maar hij heeft geen toestemming gekregen van Movistar. Hij heeft me nochtans verteld dat hij graag zou willen deelnemen. Met Alex Aranburu juist hetzelfde. In de tijdrit gaat er waarschijnlijk zelfs niemand van Spanje deelnemen.'

Ook Rodríguez krijgt geen toestemming van zijn ploeg INEOS Grenadiers om naar Australië af te zakken. De Britse formatie wil in de UCI-ranking Jumbo-Visma van de troon stoten en rekent daarbij op de jonge Spanjaard. Rodríguez staat momenteel vierde in het algemeen klassement van de Vuelta a España, op 3.46 minuten van leider Remco Evenepoel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws