UCI presenteert parcours eerste WK gravel; witte grindwegen en steile muurtjes Wielrennen
Wielrennen

UCI presenteert parcours eerste WK gravel; witte grindwegen en steile muurtjes

UCI presenteert parcours eerste WK gravel; witte grindwegen en steile muurtjes

De UCI heeft het parcours voor het eerste WK gravel op papier. De mondiale titelstrijd zal op 8 en 9 oktober verreden worden in de Italiaanse regio Veneto, in het noordoosten van het land.

Zo'n 75 procent van het parcours bestaat uit gravelwegen, stelt de UCI in een persbericht. Starten doen de coureurs in Vicenza, terwijl de finish in Cittadella ligt. Met name de openingfase van het parcours is lastig te noemen, met enkele steile heuvels. Het tweede gedeelte is voornamelijk vlak.

De elite mannen zullen zo'n 190 kilometer afwerken, met een totaal hoogteverschil van 800 meters. De vrouwen doen 140 kilometer, wat goed is voor 700 hoogtemeters.

UCI-baas Davide Lappartient stelt het volgende: 'Gravel is booming en onderdeel van een groeiende ontwikkeling in de wielersport, die al enkele jaren gaande is als het gaat om de off road-takken. Het is een groeiende drang naar natuur, wat de dynamiek van de sport aantoont.'

UCI presenteert route van eerste WK gravel; Italiaanse grindwegen en vlakke finish
1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws