Bahrain Victorious gaat voor Haig in Tour de France, Padun niet geselecteerd Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious gaat voor Haig in Tour de France, Padun niet geselecteerd

Bahrain Victorious gaat voor Haig in Tour de France, Padun niet geselecteerd

Jack Haig gaat als onbetwiste kopman naar de Tour de France, staat op de site van zijn ploeg Bahrain Victorious. De ploeg heeft haar selectie voor de Tour de France openbaar gemaakt. Ook de Nederlander Wout Poels is geselecteerd.

De Australiër Haig maakt zijn debuut als kopman in een grote ronde, maar na zijn sterke vijfde plaats in het Critérium du Dauphiné, lijkt hij er klaar voor. 'We gaan met veel vertrouwen naar de Tour de France', aldus sports director Rolf Aldag. 'De acht geselecteerden hebben allemaal laten zien dat ze hun plek in de selectie verdienen.'

Opvallende afwezigen zijn Gino Mäder en Mark Padun, beiden zijn bezig aan een heel goed seizoen. Performance Director Roger Hammond vertelt waarom zij buiten de selectie zijn gelaten. 'Het zijn alle twee natuurlijk hele grote talenten, maar zij hebben andere doelen dan de Tour dit seizoen. We hebben als ploeg een verantwoordelijkheid om goed op ze te letten. Daarom zijn ze buiten de selectie gelaten.' Bahrain Victorious heeft ook Dylan Teuns en Sonny Colbrelli meegenomen als rittenkapers.

Selectie Bahrain Victorious Tour de France 2021

Jack Haig
Dylan Teuns
Sonny Colbrelli
Matej Mohoric
Wout Poels
Pello BIlbao
Marco Haller
Fred Wright


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws