Bahrain Victorious trekt met overtuiging de kaart-Mohoric in Omloop, meerdere jokers voor Kuurne Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious trekt met overtuiging de kaart-Mohoric in Omloop, meerdere jokers voor Kuurne

Bahrain Victorious trekt met overtuiging de kaart-Mohoric in Omloop, meerdere jokers voor Kuurne

Bahrain Victorious heeft de selectie voor het Openingsweekend bekendgemaakt. De ploeg uit het Midden-Oosten rekent op meerdere sterke jongens in de eerste Vlaamse afspraak van het jaar.

Ploegleider Enrico Poitschke licht toe. 'We beschikken over een zeer sterke selectie. Voor de Omloop Het Nieuwsblad hebben we met Matej Mohoric een duidelijke kopman, maar met enkele andere jongens kunnen we ook nog inspelen op meerdere scenario's', doelt hij op onder meer Fred Wright en Jonathan Milan, die beiden zullen willen anticiperen.

Bahrain Victorious wil voor overwinning gaan in Openingsweekend

'Kuurne is dan weer een andere koers, waarin we met Jonathan en Dusan Rajovic snelle jongens hebben die we kunnen uitspelen in de sprint', vervolgt de Duitser. 'Daarnaast zijn Matej en Fred jongens die mee kunnen springen met groepjes. We hebben goede verkenningen achter de rug en iedereen kent zijn taak: we gaan voor de overwinning', klinkt het ambitieus.

'Het zijn echter niet alleen de kopmannen die belangrijk zijn in deze wedstrijden, ook de helpers zijn vitaal', legt Poitschke uit. 'Met Jasha Sutterlin en Cameron Scott hebben we jongens die het eerste deel van de koers voor hun rekening mee zullen nemen, terwijl Andrea Pasqualon als man met ervaring wegkapitein is.' Verder doet ook de Pool Filip Maciejuk mee, die met zijn brede torso cruciaal zal zijn in het positioneren van zijn ploeggenoten voor de belangrijke punten.

Mohoric heeft er ook zin in. 'Ik voel me goed en ben blij met mijn voorbereiding, dus ik hoop dat ik goed genoeg ben om mee te doen in de finale. We hebben een mooie groep jongens voor de klassiekers dit seizoen en denk dat we samen het nodige plezier kunnen maken.'

Selectie Bahrain Victorious Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2023

Matej Mohoric
Fred Wright
Jonathan Milan
Dusan Rajovic (alleen Kuurne)
Jasha Sütterlin
Andrea Pasqualon
Filip Maciejuk
Cameron Scott (alleen Omloop)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws