Bahrain Victorious trekt met veelzijdige selectie naar Tirreno-Adriatico, Mikel Landa kopman Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious trekt met veelzijdige selectie naar Tirreno-Adriatico, Mikel Landa kopman

Bahrain Victorious trekt met veelzijdige selectie naar Tirreno-Adriatico, Mikel Landa kopman

Via een bericht op de ploegsite heeft Bahrain Victorious de zevenkoppige selectie voor Tirreno-Adriatico (6 maart tot en met 12 maart) bekendgemaakt. De formatie reist met verschillende ambities af naar Italië, getuige de verschillende soorten renners die meegaan naar 'de laars'. Mikel Landa zal worden uitgespeeld als belangrijkste schakel voor het eindklassement, Phil Bauhaus moet voor een sprintzege gaan zorgen.

Sportief directeur Gorazd Stangelj heeft alle vertrouwen in een goed klassement van Landa, die onlangs nog tweede werd in de door Tadej Pogacar gewonnen Ruta del Sol. 'We vertrouwen op Mikel, zijn uitstekende vorm en hoge ambities voor deze wedstrijd. Hij komt zeer goed voorbereid naar deze koers, zowel fysiek als mentaal. Onlangs ging hij naar de Teide voor een trainingskamp op grote hoogte, na de goede start van het seizoen die hij had. Dit toont aan dat hij op de goede weg is om het de komende week goed te doen. Hij houdt van het parcours van Tirreno-Adriatico, zoals ook blijkt uit de resultaten die hij behaalde. Hij finishte in voorgaande edities niet alleen op het eindpodium, maar wist in 2018 ook een etappe te winnen. Mikel won toen de rit naar Sassotetto. Dit jaar finisht de vijfde etappe wederom op de beklimming naar Sassotetto.'

Stangelj verwacht ook dat de 28-jarige Bauhaus hoge ogen gaat gooien, zij het in de massasprints. 'Hij heeft dit jaar al een zege te pakken', refereert hij aan de sprintzege van Bauhaus in de Tour Down Under. 'Bovendien weet hij hoe het is om te winnen in Tirreno-Adriatico. Vorig jaar won hij namelijk de slotetappe. Om de sprint van Phil in goede banen te leiden, hebben we ook Nikias Arndt en Andrea Pasqualon, onze wegkapitein, meegenomen. Zij zullen samen met Fran Miholjevic hun uiterste best doen om onze doelstellingen te behalen.

Selectie Bahrain Victorious Tirreno-Adriatico 2023

Nikias Arndt
Phil Bauhaus
Santiago Buitrago
Damiano Caruso
Mikel Landa
Fran Miholjevic
Andrea Pasqualon

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws