Sporza-commentatoren hadden Van der Poel sterker ingeschat: 'Je mag van hem verwachten dat hij meespeelt' Wielrennen
Wielrennen

Sporza-commentatoren hadden Van der Poel sterker ingeschat: 'Je mag van hem verwachten dat hij meespeelt'

Sporza-commentatoren hadden Van der Poel sterker ingeschat: 'Je mag van hem verwachten dat hij meespeelt'

Carl Vannieuwkerke en José De Cauwer verzorgen tegenwoordig het Sporza-commentaar tijdens de wielerklassiekers. Na afloop van de door Tom Pidcock op spectaculaire wijze gewonnen Strade Bianche analyseerde het duo de koers nog eens in zijn geheel. Vooral op de teleurstellende Mathieu van der Poel (14e) en Julian Alaphilippe (43e) zijn de twee ietwat kritisch.

Over de imposante zege van INEOS Grenadiers-ster Pidcock laten de Sporza-mannen zich lovend uit. ' We dachten dat we vorig jaar een groot nummer hadden gezien met de solo van Pogacar. Maar was dit nummer niet nóg groter? Want de druk van achteren uit voor Tom Pidcock was immens', aldus Vannieuwkerke. 'Rot in het vak' De Cauwer sluit zich daarbij aan: 'De druk was inderdaad groter. En Pogacar als renner vorig jaar schat je hoger in dan Pidcock dit jaar. Wat Pidcock vandaag heeft gedaan, is iets dat bijna altijd mislukt. Er is ook zoveel aan vooraf gegaan waardoor het nog indrukwekkender is dan vorig jaar.'

De Cauwer en Vannieuwkerke hadden al veel meer verwacht van Van der Poel en Alaphilippe

Van der Poel ging als topfavoriet van start in de zeventiende editie van de Italiaanse koers. De veelzijdige Nederlander van Alpecin-Deceuninck kwam echter niet echt in het stuk voor en moest genoegen nemen met een veertiende stek, op bijna twee minuten van de Britse winnaar. Van der Poel zelf liet na afloop weten niet verrast te zijn door zijn resultaat. 'We hebben alles geprobeerd om goed te zijn maar dat hier niet de beste versie van mezelf aan de start zou staan, dat had ik zelf ook wel kunnen zeggen', liet de 28-jarige superster optekenen.

Vannieuwkerke beaamt Van der Poels teksten, maar plaatst ook een kanttekening. 'Van der Poel was de topfavoriet, maar hij heeft die rol niet kunnen waarmaken. Het was natuurlijk zijn eerste wedstrijd, maar we hadden hem iets sterker verwacht.' Ook De Cauwer is scherp: 'Hij was niet goed genoeg. Van Van der Poel mag je verwachten dat hij vandaag zou meespelen en dat is niet gebeurd.' Toch heeft de 73-jarige ex-prof veel vertrouwen in Van der Poel. 'Ik denk dat het wel goedkomt met Mathieu voor de komende klassiekers. Zeker als hij de Tirreno-Adriatico in zijn benen zal hebben.'

Alaphilippe leek na zijn overwinning in de Faun-Ardèche Classic ook mee te gaan doen om de zege in Siena. Niets bleek echter minder waar. De Fransman beschikte niet over goede benen en bolde uiteindelijk bijna zes minuten na Pidcock pas over de meet. 'Alaphilippe zakte vierkant door het sterrato', is Vannieuwkerke streng. 'Hij was blijkbaar niet goed genoeg. En dan moeten Van Aert en Pogacar nog komen én moet Van der Poel nog beter worden', sluit De Cauwer zich bij zijn jongere collega aan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws