Bahrain Victorious vecht zich terug in algemene rangschikking: 'Belangrijk, ook voor ploegenklassement' Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious vecht zich terug in algemene rangschikking: 'Belangrijk, ook voor ploegenklassement'

Bahrain Victorious vecht zich terug in algemene rangschikking: 'Belangrijk, ook voor ploegenklassement'

Bahrain Victorious was samen met Jumbo-Visma en Groupama-FDJ de grote winnaar van de bergrit naar Javalambre in de Vuelta. De formatie van Wout Poels zag de Nederlander zesde worden, terwijl kopmannen Mikel Landa (vierde in de daguitslag) en Santiago Buitrago (elfde) vanuit de vroege vlucht een sprongetje konden maken in het klassement.

Poels zelf was content met het verloop van de rit, liet hij na afloop weten. 'We wisten allemaal dat we Sepp Kuss in de gaten moesten houden, hij is een heel goede klimmer. Jumbo-Visma reed echt voor hem. Toen hij ging, konden we gewoon niet volgen. Het gevoel is echter goed en ik hoop dat we dat vast kunnen houden.'

Ploegleider Neal Stephens deelt die mening. 'We staan nu vierde en zesde in het klassement. Daar zijn we blij mee, maar ook realistisch. We hebben nu een goede dag gehad, maar moeten wel kalm blijven en onthouden dat er betere dagen en slechtere dagen zullen volgen. Ik ben ook content dat we op zijn geschoven in het ploegenklassement, dat is ook een gevecht over drie weken. Het is belangrijk dat we elke dag de focus behouden en onze leiders beschermen, want er komt weer een zwaar weekend aan', aldus de Aussie.

Landa: 'Komende dagen worden cruciaal'

Landa deed ook zijn zegje na afloop van de etappe naar Javalambre. 'Het was een heel zware rit, zoals verwacht. We zaten met vier renners vooraan en konden ons op die manier goed positioneren voor de slotklim, wetende dat we genoeg voorsprong hadden op het peloton. Tot aan de meet hebben we gevochten om het klassement nog steeds mogelijk te maken, dus zodoende ben ik ook weer gestegen. Ik ben blij dat ik er opnieuw tussen sta, maar de komende dagen moeten we nog zien of ik voor een klassement moet gaan of mezelf beter kan focussen op ritten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws