Arensman levert 13 plekken in na mindere dag op Javalambre: 'Moet positief en kalm blijven' Wielrennen
Wielrennen

Arensman levert 13 plekken in na mindere dag op Javalambre: 'Moet positief en kalm blijven'

Arensman levert 13 plekken in na mindere dag op Javalambre: 'Moet positief en kalm blijven'

Geraint Thomas moest op de Pico del Buitre, net als in Andorra, het nodige tijdverlies incasseren. De man uit Wales verloor bijna anderhalve minuut op het Jumbo-Visma-duo Primoz Roglic-Jonas Vingegaard, die als eerste van de klassementsrenners over de finish kwamen in de Vuelta a España. Mede-kopman Thymen Arensman verloor nog meer tijd.

Een omvangrijke kopgroep ontsnapte na een furieuze openingsfase en Thomas had er graag bijgezeten. 'Er reed een grote vlucht vandaag weg. Ik of Thymen had er in kunnen zitten, maar dan krijg je ook weer dat er mensen meespringen omdat ik meega', begint hij zijn analyse in een filmpje van INEOS Grenadiers.

Hoewel Thomas net als in de eerste bergrit veel tijd verloor, voelt hij verbetering. 'Op de laatste klim voelde ik me beter dan in Andorra. Ik merkte wel dat ik echt nog wat kracht miste. Het was een zware dag, maar zo komen er nog wel meer aan. We zien het wel', besluit Thomas. Hij staat nu 23ste in het klassement op 4.57 minuten van Lenny Martinez.

Arensman blijft positief, ondanks tijdverlies

Arensman eindigde uiteindelijk op bijna vijf minuten van dagwinnaar Kuss, meer dan twee minuten na Vingegaard en Roglic. De Nederlander, die dertien plekken daalde in het klassement en nu 24e staat, geeft via social media aan dat hij zich desondanks prima voelde. 'Het was niet mijn beste dag, ik miste de goede benen toen er aanvallen kwamen vanuit de groep der klassementsrenners. Daarvoor voelde ik me nochtans goed, maar het is wat het is.'

'Afgelopen jaar gebeurde hetzelfde', stipt de nummer zes van 2022 aan. 'Ook toen wist ik mezelf terug te vechten in de tweede en derde week. Ik moet positief en kalm blijven, en vooral blijven vechten. Hetzelfde kan me opnieuw gebeuren', houdt de winnaar van de koninginnenrit van de Vuelta van vorig jaar de moed erin na het tijdverlies richting Javalambre.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws