Bahrain Victorious verwacht veel van Bilbao en Landa in de Giro: 'Ze vertrouwen elkaar' Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious verwacht veel van Bilbao en Landa in de Giro: 'Ze vertrouwen elkaar'

Bahrain Victorious verwacht veel van Bilbao en Landa in de Giro: 'Ze vertrouwen elkaar'

Bahrain Victorious lijkt de zaken perfect voor elkaar te hebben richting de Giro d'Italia. De Tour of the Alps is voor veel Giro-deelnemers de laatste prikkel richting mei en kopmannen Pello Bilbao en Mikel Landa geven goede signalen. Dat beaamt ook ploegleider Franco Pellizotti bij Tutto Bici.

Bilbao is op het moment van schrijven de leider in het klassement. De Spanjaard greep op dag twee de macht en toont zo andermaal aan dat hij een gevaarlijke man is voor de Giro. In de UAE Tour (derde), Strade Bianche (vijfde), Tirreno (negende) en in het Baskenland (vijfde) toonde hij ook al goede benen. 'Pello is geen ontdekking, hij blijft ieder jaar groeien en hij begin zo langzamerhand grote resultaten te boeken. Hij wil dolgraag de roze trui dragen in de Giro', aldus Pellizotti.

Bahrain Victorious rekent op 'trotse Basken' Bilbao en Landa

De Italiaan noemt de vorm van Bilbao 'uitstekend', al is het altijd de vraag hoe ver hij nog kan groeien richting de Giro. In dat opzicht is ook Landa een interessante naam. De Spanjaard werkt in de Tour of the Alps voor zijn landgenoot, maar wil in de Giro d'Italia voor eigen kans gaan. Hij was met plek drie in de Tirreno al op dreef. 'Pello en Mikel zijn twee Basken, ze hebben allebei hun trots en kunnen het goed met elkaar vinden. Ze vertrouwen elkaar en zijn het eigenlijk nooit oneens. We gaan met een sterk blok naar de Giro en zullen daar proberen iets moois te presteren.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws