Bahrain Victorious wil met Mohoric, Haig, Teuns én Wright vechten voor zege in Amstel Gold Race Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious wil met Mohoric, Haig, Teuns én Wright vechten voor zege in Amstel Gold Race

Bahrain Victorious wil met Mohoric, Haig, Teuns én Wright vechten voor zege in Amstel Gold Race

Bahrain Victorious heeft een ijzersterke selectie op papier staan voor de Amstel Gold Race. De ploeg speelt Milaan-Sanremo-winnaar Matej Mohoric uit, maar kan ook rekenen op Jack Haig en Dylan Teuns in de Limburgse heuvels.

Mohoric is in principe de kopman. De Sloveen is in uitstekende vorm, getuige een sterke Ronde van Valencia, winst in Milaan-Sanremo, een vierde plek in de E3 Saxo Bank Classic en ook nog een top tien in Gent-Wevelgem. In de Ronde van Vlaanderen miste hij de slag en werd hij 21e. Strade Bianche verliep in maart ook niet helemaal naar wens, toen Mohoric na een massale valpartij moest opgeven.

Op de korte klimmetjes en vooral de snelle afdalingen moet Mohoric zondag zijn ei kwijt kunnen. Zo niet, dan lijken Teuns en Haig twee perfecte schaduwkopmannen. Teuns werd zesde in de Ronde van Vlaanderen en was ook in de Ronde van Valencia en de Ronde van Catalonië al op de afspraak. Haig debuteert in de Amstel Gold Race, nadat hij dit jaar als zesde werd in de Ruta del Sol en zesde in Parijs-Nice. In Catalonië moest hij door ziekte opgeven.

De selectie van Bahrain Victorious wordt gecompleteerd door Filip Maciejuk, Jasha Sütterlin, Jan Tratnik en Fred Wright. Laatstgenoemde reed ook keurig top tien in de Ronde van Vlaanderen en zou dus een outsider kunnen zijn. 'We hebben heel sterke jongens in onze ploeg', beaamt sportief directeur Gorazd Štangelj. 'We zullen tijdens de race moeten beslissen welke kaarten we gaan spelen. Het zal een agressieve wedstrijd worden, maar we hebben vier mannen die kunnen strijden voor een podiumplek. Ons doel is om mee te doen om de zege.'

Selectie Bahrain Victorious Amstel Gold Race 2022

Matej Mohoric
Dylan Teuns
Jack Haig
Filip Maciejuk
Jasha Sütterlin
Jan Tratnik
Fred Wright


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws