Bardet baalt van terugkeer Hindley en co: 'Dat is een les die ik meeneem' Wielrennen
Wielrennen

Bardet baalt van terugkeer Hindley en co: 'Dat is een les die ik meeneem'

Bardet baalt van terugkeer Hindley en co: 'Dat is een les die ik meeneem'

Romain Bardet baalde stevig na de negende etappe van de Giro d’Italia die na een lastige dag in de bergen finishte op de zware klim naar Blockhaus. De Franse klimmer van Team DSM was één van de sterksten, maar werd in de sprint verrast door Jai Hindley. ‘Het is jammer.’

Bardet verkeert al weken in een goede conditie; voorafgaand aan de Giro won hij al de Tour of the Alps. Ook de eerste dagen van de Italiaanse drieweekse kwam de Fransman geruisloos door. Hij reed voor zijn doen zelfs een uitstekende tijdrit. Die lijn trok hij zondag door in de etappe met aankomst op de loodzware Blockhaus. Bardet counterde een aanval van Richard Carapaz en was vervolgens in de sprint misschien wel de voornaamste kanshebber om de rit te winnen. Hindley was hem door een uitstekende timing echter net te snel af.

‘Ik kan het nu moeilijk accepteren’, citeert Cyclism’Actu Bardet na afloop. ‘Ik maakte een fout in de bocht en het zijn die paar centimeters die ik te kort kom.’ De ronderenner, die al twee keer op het podium stond van de Tour de France, had zich al bijna rijk gerekend. ‘Ik hield op de klim wat in omdat ik wist dat ik de snelste was.’ In de aanloop naar de sprint positioneerde Bardet zich in het wiel van Carapaz. ‘Ik wilde in zijn wiel zitten. Hindley pakte echter drie lengtes in de bocht en ik wist niet dat het daarna zo kort was’, aldus Bardet.

Dat INEOS Grenadiers op de klim naar Blockhaus de koers hard ging maken, kwam niet als een verrassing voor Bardet. ‘Ik wist dat ze iets gingen doen, dus ik zat klaar in het wiel van Carapaz toen hij aanviel.’ Bardet geraakte aan kop met de Ecuadoraan en Mikel Landa. ‘Onze samenwerking was echter niet goed. Daardoor konden nog verschillende renners terugkeren, waaronder de latere winnaar Hindley, Domenico Pozzovivo en João Almeida. Bardet heeft zijn les voor de volgende keer geleerd. ‘Het was jammer dat er nog renners terugkeerden, die voor de overwinning konden sprinten. Dat is een les die ik meeneem.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws