Koen Bouwman verliest bergtrui: 'Wilde mee, maar Trek reed op mijn wiel' Wielrennen
Wielrennen

Koen Bouwman verliest bergtrui: 'Wilde mee, maar Trek reed op mijn wiel'

Koen Bouwman verliest bergtrui: 'Wilde mee, maar Trek reed op mijn wiel'

Koen Bouwman moest na de negende etappe van de Giro d’Italia zijn blauwe bergtrui afstaan aan Diego Rosa, die deel uitmaakte van de ontsnapping en zodoende een berg aan punten binnenhaalde. ‘Ik had niet de benen van een paar dagen geleden’, vertelt Bouwman na afloop aan Eurosport.

Dat Bouwman de bergtrui verloor, lag niet aan een gebrek aan ambitie om mee te zitten in de ontsnapping. ‘Ik heb het geprobeerd in het begin. Trek-Segafredo (ploeg van leider Juan Pedro López, red.) reed op mijn wiel, wat logisch is omdat ik nog kort stond in het algemeen klassement. Daarnaast had ik ook niet zulke benen als twee dagen geleden (etappe 7, red.) om zelf het verschil te maken. Ik zat redelijk op de limiet’, aldus Bouwman.

In de finale – toen het peloton aan de slotklim naar Blockhaus begon – voelde Bouwman zich weer sterker. ‘Toen INEOS-Grenadiers er aan begon, voelde ik me stukken beter. Er zaten echter nog zoveel renners bij die punten konden halen. Ik denk dat ik de trui uiteindelijk net verlies.’ Het was uiteindelijk meer dan net, daar Rosa nu veertien punten meer heeft dan Bouwman (83 om 69).

'Ik moet nu ineens ook niet heel gek gaan doen en iedere dag volle bak naar de finish rijden. Ik ben het laatste stuk dus ook een stuk rustiger naar boven gereden'

Koen Bouwman

Bouwman bleef nog vrij lang bij de groep met favorieten, maar dat had niet met eigen ambities te maken. ‘Voorafgaand aan de Giro was het plan om zo lang mogelijk de kopmannen te ondersteunen, in dit geval Sam (Oomen, red.) Ik denk dat ik tot negen kilometer onder de top bij Sam in de buurt zat.’ Bouwman wilde verder ook niet onnodige energie verspillen met het oog op alles wat nog komt. ‘Ik moet nu ineens ook niet heel gek gaan doen en iedere dag volle bak naar de finish rijden. Ik ben het laatste stuk dus ook een stuk rustiger naar boven gereden.’

‘Nu eerst rustdag, en dan komen er daarna nog veel mooie etappes aan. Voor mij is de buit in deze Giro natuurlijk al binnen. Het klinkt heel stom om te zeggen dat ik voor nog een rit ga, als je slechts twee koersen in je leven hebt gewonnen. Ik heb nu echter goede benen; je weet het nooit er komt nog veel moois aan’, besluit Bouwman met twinkelende ogen. Die gaan we dus nog wel een paar keer zien deze Giro!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws