Bardet veert weer op en heeft plots uitzicht op top vier: 'Dit is goed voor het moraal' Wielrennen
Wielrennen

Bardet veert weer op en heeft plots uitzicht op top vier: 'Dit is goed voor het moraal'

Bardet veert weer op en heeft plots uitzicht op top vier: 'Dit is goed voor het moraal'

Romain Bardet eindigde zondag als zesde in de zeventiende etappe van de Tour de France en deed daarmee uitstekende zaken voor zijn algemeen klassement. De Fransman van Team DSM kende dinsdag nog een kleine inzinking, maar herstelde zich woensdag knap en steeg daarmee drie plaatsen in het algemeen klassement. Daar vindt hij zichzelf nu terug op de zesde plaats.

De 31-jarige Bardet stond bij aanvang van de slotweek nog op een keurige vierde plaats in het algemeen klassement, maar verloor dinsdag meer dan drie minuten op veel van zijn concurrenten. Woensdag stond er echter weer een hele andere Bardet en Team DSM aan de start, die met hun aanvalslustige manier van rijden hun kopman weer zagen doen stijgen in de top tien van de algemene rangschikking. Daarin ging de Fransman renners als Adam Yates, Aleksandr Vlasov en Louis Meintjes voorbij, die meer moeite hadden met de vier opeenvolgende klimmen.

Pogacar wint etappe, Bardet heeft uitzicht op top vier

In de zeventiende etappe, die uiteindelijk gewonnen werd door Tadej Pogacar, zaten veel ploeggenoten van Bardet mee in de kopgroep. Het was Andreas Leknessund die uiteindelijk als laatste standhield van de kopgroep, maar het tempo van Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Brandon McNulty niet kon volgen. Hij wachtte op Bardet en hielp hem tijd te pakken op zijn concurrenten. Uiteindelijk kwam Bardet op 2.38 minuten binnen. Daardoor steeg de Fransman naar plek zes in het algemeen klassement, maar is er zelfs nog uitzicht op de vierde en vijfde plaats van Nairo Quintana en David Gaudu.

'Ik ben erg blij met de dag. Ik denk dat we als ploeg trots kunnen zijn hoe we hebben gereden. We wilden iets terugdoen na gisteren en we hebben het plan uitgevoerd zoals we wilden. Een paar van ons moesten vooraan meezitten en dan zou ik ervoor gaan. We kunnen geen spijt hebben. Het is een erg mooie dag en goed voor het moraal', zo laat hij na afloop op de ploegsite weten.

Bardet moet in de strijd om de vierde en vijfde plek nog respectievelijk 1.24 minuut goedmaken op Gaudu en 1.28 minuut op Quintana. Met de lange tijdrit van zaterdag nog in het verschiet, lijkt het daarom zaak voor de Fransman om donderdag zijn laatste kans te pakken om nog tijd goed te maken op de concurrentie. Dan staat de laatste zware bergrit van deze Tour de France op het programma, waarin gefinisht wordt op de Hautacam (13,6 kilometer, aan 7,8 procent).


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws