Bardet waarschuwt voor hitte in de Alpen: 'Gaan grote verschillen krijgen tussen de klassementsrenners' Wielrennen
Wielrennen

Bardet waarschuwt voor hitte in de Alpen: 'Gaan grote verschillen krijgen tussen de klassementsrenners'

Bardet waarschuwt voor hitte in de Alpen: 'Gaan grote verschillen krijgen tussen de klassementsrenners'

Hij ging niet voor het klassement, zo stelde Romain Bardet op voorhand. Toch vinden we de Fransman van Team DSM na negen etappes in de Tour de France terug op plek zes in de algemene rangschikking, een plek die hij maar al te graag vast wil houden in de zware Alpenritten die op komst zijn. Hij vertelde er op de rustdag op een persconferentie over.

Ondanks een valpartij op zaterdag gaat het de Franse klimmer van de Nederlandse ploeg tot dusver zeer goed af in deze Tour de France. 'Ik heb niet veel last van mijn crash, dat is positief', liet hij al weten. Voorafgaand aan de negende rit stond Bardet letterlijk en figuurlijk met bange knietjes aan de start van de etappe na zijn knieblessure door de val, maar hij finishte netjes bij de topfavorieten.

'De ploeg van de gele trui hield de hele dag de controle, dus het ging vrij hard', blikte de Fransman terug op de etappe van zondag. 'Chris Hamilton is de hele dag heel goed bij me gebleven, en de overige jongens hebben me goed afgezet. Op die manier kon ik de eerste week mooi afsluiten.'

Bardet mikt op goede prestatie in week twee

Maar nu gaat de focus op week twee, waarin Bardet zichzelf meer wil tonen. Zo staan onder meer aankomsten op de Col du Granon en Alpe d'Huez op het programma, waar Bardet - via een haperende online persconferentie - op vooruitblikt. 'Dat zijn wel de ritten waar ik naar uitkijk, voor mij zijn dat de koninginnenritten van deze Tour de France.'

'Het wordt een mooie show denk ik, waar iedereen op de afspraak moet zijn. Twee keer de Galibier in twee dagen, dat is tevens heel speciaal', kent Bardet zijn klassiekers. De kopman van Team DSM waarschuwt daarnaast voor de voorspelde hitte. Het zal in de Alpen tegen de dertig graden Celsius aan zijn.

'Zoals het er nu naar uitziet, wordt het ontzettend heet', zegt hij daarover. 'Daardoor denk ik dat we grote verschillen gaan krijgen tussen de klassementsrenners. Zonder meer zijn het de key stages van deze Ronde van Frankrijk', aldus de man die nu zijn zinnen heeft gezet op een mooi klassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws