Jumbo-Visma krijgt gratis advies van rivaal Mas: 'Kies een gekke rit om de hele dag vol gas te geven' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma krijgt gratis advies van rivaal Mas: 'Kies een gekke rit om de hele dag vol gas te geven'

Jumbo-Visma krijgt gratis advies van rivaal Mas: 'Kies een gekke rit om de hele dag vol gas te geven'

Enric Mas sluipt er tot dusver op zijn gekende stijl een beetje tussendoor in de Tour de France. De kopman van Movistar staat na negen etappes op de achtste plek in het klassement, wat voor hem een goede uitgangspositie is richting zijn traditioneel sterke laatste week. 'Ik kan door verdedigend te rijden posities winnen, maar ook door aanvallend te koersen.'

'Mijn vorm is een beetje vergelijkbaar met die van vorig jaar', liet Mas weten op de persconferentie van zijn ploeg Movistar op de rustdag. 'Afgezien van de tijd die ik heb verloren, is alles positief. We hopen deze lijn vast te kunnen houden richting de volgende rustdag, want er komen enkele pittige etappes aan', blikt de Spanjaard vooruit.

Te beginnen in de Alpen, waarin Mas maar wat graag wil schitteren. Ook later in de ronde ziet hij nog enkele kansen voor zichzelf. 'Ik zie vier ritten die mij aanspreken, waarvan ik er graag één zou willen winnen: die naar de Granon, Alpe d'Huez, Hautacam en Peyragudes. Dat zijn de ritten in de Alpen en Pyreneeën waarin het podium beslist gaat worden.'

Mas ziet zeer sterk Jumbo-Visma: 'Ze moeten van ver aan gaan vallen'

Voor zichzelf ziet Mas een kleine beperking. 'Ik ben de enige van mijn ploeg die meedoet om het algemeen klassement, terwijl ploegen als Jumbo-Visma en INEOS Grenadiers meerdere pionnen hebben. Als ze Tadej Pogacar willen overrompelen, dan kan ik mogelijk meeschuiven. Ik kan door verdedigend te rijden posities winnen, maar ook door aanvallend te koersen', zo geeft de man aan die traditioneel meer van het aanklampen is.

'Jumbo-Visma heeft een heel sterk team', ziet ook de man van Mallorca. 'Maar ik denk dat ze van ver aan moeten gaan vallen als ze Pogacar willen pakken. Primoz Roglic heeft genoeg achterstand op Pogacar, dus ze moeten een gekke etappe vinden om de hele dag vol gas te geven', citeert Ciclo21.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws