Uijtdebroeks spendeerde kostbare energie na valpartij: 'Moest van groep naar groep rijden' Wielrennen
Wielrennen

Uijtdebroeks spendeerde kostbare energie na valpartij: 'Moest van groep naar groep rijden'

Uijtdebroeks spendeerde kostbare energie na valpartij: 'Moest van groep naar groep rijden'

Ook dit jaar zien we de nodige toptalenten in de Vuelta a España hun kunsten vertonen aan het publiek. Waar de 20-jarige Lenny Martinez donderdag de rode trui veroverde, maakte leeftijdsgenoot Cian Uijtdebroeks indruk in de strijd tussen de klassementsrenners. De Belg van BORA-hansgrohe kwam op slechts veertien seconden van Primoz Roglic en Jonas Vingegaard over de streep.

Achter de twee Jumbo-Visma-renners en het UAE-duo Juan Ayuso en João Almeida was Uijtdebroeks de vijfde klassementsrenner. Een bijzonder knappe prestatie, nadat hij in de eerste bergrit in Andorra ook sterk voor de dag kwam. De etappe begon nochtans vervelend voor de jonge ronderenner, zo liet Uijtdebroeks weten op Twitter. 'Ik was betrokken bij een valpartij en ik landde volgens mij op mijn heup. Nadien voelde ik mij niet geweldig, Daarnaast moest ik van fiets wisselen. Het gebeurde op het slechts denkbare moment, daar het volle bak koers was.

'Uiteindelijk keerde ik terug met Jonas (Koch, red.), maar het peloton was gebroken', stond Uijtdebroeks voor een nieuwe opgave. 'We moesten dus van groep naar groep rijden, wat energie kostte. Vervolgens was ik vooral bezig met herstellen om mij weer beter te voelen. Op de laatste klim gaf ik alles wat nog in de benen zat.'

Uijtdebroeks momenteel beter dan ploegmaat Vlasov

'Zonder de valpartij was ik mogelijk wat verder van voren gefinisht', stelt Uijtdebroeks. 'Maar we doen nog volop mee in de strijd en ik ben klaar om het in de volgende bergetappes tegen de concurrentie op te nemen', besluit hij strijdbaar. De andere klassementsrenner van BORA - Aleksandr Vlasov - kwam op zo'n twintig seconden van zijn ploegmaat binnen, in het spoor van Remco Evenepoel, die zijn rode trui moest afstaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws