Belgische media zijn zeker: 'Arnaud De Lie keert in Famenne-Ardenne Classic terug in competitie' Wielrennen
Wielrennen

Belgische media zijn zeker: 'Arnaud De Lie keert in Famenne-Ardenne Classic terug in competitie'

Belgische media zijn zeker: 'Arnaud De Lie keert in Famenne-Ardenne Classic terug in competitie'

Arnaud De Lie zal op zondag 28 april in de Famenne-Ardenne Classic (cat. 1.1) de competitie hervatten. Dat meldt het Belgische persbureau Belga aan Het Nieuwsblad. De Stier van Lescheret mocht afgelopen week opnieuw de trainingen hervatten, nadat de ziekte van Lyme bij de 22-jarige renner van Lotto-Dstny werd vastgesteld.

De laatste koersdag van De Lie dateert al van 24 maart, toen hij 90e werd in Gent-Wevelgem. Nadien bleek dat hij de ziekte van Lyme had opgelopen, wat uiteindelijk dé oorzaak was van zijn matige resultaten. 'Na nieuwe medische testen, waaruit bleek dat de sporen van de ziekte vervagen, kreeg hij donderdag het licht op groen”, zegt Bille. “De ziekte kent verschillende stadia. In Arnauds geval werd ze op tijd ontdekt en werkte de behandeling. Hij zal dus in acceptabele vorm naar de Famenne-Ardenne Classic komen. Optimaal zal het niet zijn, maar veel kilometers heeft hij niet nodig om weer op een goed niveau te komen.'

De Lie keert terug in koers waarin hij vorig jaar sprint letterlijk op één been won

In Marche-en-Famenne liet De Lie vorig jaar de Australiër Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) en de Fransman Florian Sénéchal (Soudal Quick-Step) achter zich, ondanks dat hij in volle sprint met de rechtervoet uit het klikpedaal schoot. Dit jaar won hij nog niet. Vierde plaatsen in de Clasica de Almeria (1.Pro) en de GP Denain (1. Pro) en een vijfde in de Bredene Koksijde Classic (1.Pro) waren tot nog toe zijn beste resultaten.

Na de Famenne-Ardenne Classic volgen voor De Lie twee wedstrijden in Bretagne: de Grand Prix du Morbihan (1.Pro) op zaterdag 4 mei, ook een wedstrijd die hij vorig jaar won, en een dag later de Tro Bro Léon (1.Pro), waarin hij vorig jaar als tweede finishte. 'Daarna zullen we de rest van zijn programma bepalen', besluit Bille. Nadien staan voorlopig de Ronde van Zwitserland (9-18 juni) en de Tour de France (29 juni-21 juli) op zijn planning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws