Lotto-Dstny in de vieze papieren: De Lie schrapt overige klassiekers, Dstny stopt mogelijk als sponsor Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny in de vieze papieren: De Lie schrapt overige klassiekers, Dstny stopt mogelijk als sponsor

Lotto-Dstny in de vieze papieren: De Lie schrapt overige klassiekers, Dstny stopt mogelijk als sponsor

Lotto-Dstny begon 2024 uitstekend, maar zit momenteel een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Grote leider Arnaud De Lie viel de laatste klassiekers tegen en wordt door zijn ploeg uit de wind gehouden voor wat komen gaat. Geen Dwars door Vlaanderen voor de jonge pitbull op woensdag en ook geen Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ook omtrent de twee leiders voor de naderende Ardennenklassiekers kwam maandag nieuws.

De Lie reed in de eerste weken van het jaar zeker niet achteruit. De 22-jarige Belg werd vierde in de Clasica Almeria, tiende in Omloop Het Nieuwsblad, vierde in Grand Prix de Denain en vijfde in Bredene Koksijde Classic. Niet slecht voor zo'n jonge vent, ware het niet dat hij een jaar eerder al beter deed in dergelijke koersen en dus met grotere ambities naar de klassiekers was afgereisd.

Nadat hij in de E3 Saxo Classic positioneel door de mand viel, loste hij zondag in Gent-Wevelgem andermaal toen de besten ervan wegreden. 'We moeten het over het programma van Arnaud hebben', zeiden ze daarop streng bij Lotto-Dstny. 'Hij moet zijn hoofd leeg kunnen maken' en 'Dit is meer een mentale dan fysieke kwestie' gaven aan dat De Lie er in het hoofd even niet lekker in zit.

Een beslissing liet niet lang op zich wachten. Maandagmiddag kwam de selectie van Lotto-Dstny voor Dwars door Vlaanderen door en daarop ontbrak de naam van De Lie. Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Pascal Eenkhoorn en Brent Van Moer moeten het nu gaan doen, met ook toptalenten Alec Segaert, Jenno Berckmoes en Cedric Beullens van de partij. Enkele uren na de bekendmaking van de ploeg meldde het team in een persbericht dat De Lie ook niet terugkeert in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. 'Dit is gezamenlijk besloten, denkend aan meerdere factoren. Arnaud is door meerdere tegenslagen niet in staat om honderd procent te presteren', doelt men op ziekte in januari en een crash in Le Samyn. 'Hij neemt nu rust en gaat dan opbouwen richting deel twee van het seizoen.'

Lees verder onder de foto!

Lotto-Dstny wacht af met Van Gils en Van Eetvelt richting Ardennen

Eén kopman even op de reservebank, en daar stoppen de problemen voor Lotto-Dstny niet. Richting het Ardense werk in april heeft de Belgische ploeg namelijk ook kopzorgen. Lennert Van Eetvelt kampt volgens hetzelfde HLN namelijk al een tijdje met knieproblemen. Het zou gaan om overbelasting, waardoor de winnaar van de UAE Tour niet in de Ronde van Catalonië aan de start stond.

'Lennert heeft nog steeds last aan de knie en trekt deze week naar dokter Claes in Herentals voor een extra consultatie', stelt ploegbaas Kurt Van De Wouwer, die de Ardennen in alle eerlijkheid langzaam aan de horizon ziet verdwijnen voor de klimmer. Van Eetvelt stuntte dit jaar naast rit- en eindwinst in de UAE Tour ook met de zege in de Trofeo Serra Tramuntana. Na een elfde plaats in Strade Bianche verdween hij van de radar.

Lotto-Dstny zal in dat opzicht nu volop hopen op Maxim Van Gils, die in Strade Bianche derde werd, Milaan-Sanremo bij de besten afrondde als zevende en al een tijdrit won in de Ruta del Sol dit seizoen. Na een crash in de Ronde van Catalonië volgde een vroegtijdige opgave, maar Van De Wouwer is positief gestemd over de Belg richting zijn geliefde klimklassiekers. 'Maxim had last van de rug, maar hij is intussen aan de beterende hand en zal zaterdag starten in de GP Miguel Indurain.'

Stopt Dstny als sponsor van Lotto-ploeg?

Dinsdagmorgen kwam er dan nóg meer nieuws over Lotto-Dstny. Het Laatste Nieuws wist namelijk te melden dat het bedrijf Dstny mogelijkerwijs eind dit jaar met de sponsoring van de Lotto-ploeg stopt. Na dit seizoen loopt de verbintenis tussen beide partijen af en er is nog geen nieuw contract getekend. 'We wachten tot het begin van de zomer met onze beslissing', duidde Daan De Wever, CEO van Dstny.

'Dat is voorbarig. De tijd weet raad. We will see', houdt De Wever alles nog een beetje in het ongewisse. Over een eventueel langere verbintenis kan hij derhalve dus ook weinig kwijt. 'Misschien moet je die vraag aan de eigenaar van de ploeg stellen. Dat zijn niet wij, maar de Nationale Loterij. Zij beslissen welke weg ze met de ploeg willen ingaan.' Naar schatting stopt Dstny jaarlijks zes tot zeven miljoen euro in de wielerploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws