Ben O'Connor beschrijft doldrieste kantoordag: 'Deze dag had alles, het was de hele tijd door koers' Wielrennen
Wielrennen

Ben O'Connor beschrijft doldrieste kantoordag: 'Deze dag had alles, het was de hele tijd door koers'

Ben O'Connor beschrijft doldrieste kantoordag: 'Deze dag had alles, het was de hele tijd door koers'

Ben O'Connor won zaterdagmiddag de zware en spectaculaire Vuelta a Murcia. De Australische klimmer van Decathlon AG2R La Mondiale trok al vroeg in koers de stoute schoenen aan, kroop samen met Tim Wellens uit de kopgroep weg en rondde solo af in de straten van Murcia. Na afloop had O'Connor, die met een minuut voorsprong over finish bolde, een glimlach van oor tot oor.

'Dit is echt de perfecte start van het seizoen', liet hij weten in het flashinterview. 'Deze dag had eigenlijk alles. Het was heel winderig. Het begon allemaal op de klim halfweg koers. Het werkte perfect uit voor mij. Ik ben erg trots dat ik deze eerste koers van dit jaar win. Ik voelde me geweldig.'

O'Connor sprong bewust met Kuss mee: 'het was de hele dag volle bak koers'

O'Connor vertrok op de lange klim van de Bermejo, die nog in de eerste helft van het parcours moest worden bedwongen. 'Visma | Lease a Bike zette daar een flink tempo en toen sprong Sepp (Kuss, red.) er vandoor. Ik volgde hem met Wellens, Martinez en Cepeda. Voorin hadden we al een mannetje zitten en er sprong nog iemand mee vanuit ons team. Het was de hele dag volle bak koers. De wind was bizar en we slaagden erin het peloton lang voor te blijven.'

Door de wind en het hoge tempo werden de koplopers gedwongen zelf ook de hele tijd alert te koersen. 'Er was geen enkel moment om even tot rust te komen. Op het einde wilde Wellens niet met mij rijden. Ik voelde de moeheid en probeerde mezelf zo goed mogelijk te pacen. Ik ben zo blij dat het gelukt is. Het is cool dat ik mijn eerste koers hier win, even naar huis kan om uit te rusten en dan op te gaan voor mijn volgende wedstrijd.' O'Connor zal na zijn bliksemstart binnenkort te zien zijn in de UAE Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws