Zelden vertoonde ineenstorting van Nieuwenhuis in Middelkerke, Iserbyt profiteert na knappe inhaalrace Veldrijden
Veldrijden

Zelden vertoonde ineenstorting van Nieuwenhuis in Middelkerke, Iserbyt profiteert na knappe inhaalrace

Zelden vertoonde ineenstorting van Nieuwenhuis in Middelkerke, Iserbyt profiteert na knappe inhaalrace

Eli Iserbyt heeft de Superprestige-cross in Middelkerke gewonnen. De Belgisch kampioen leek lange tijd om een podiumplaats te strijden, maar een ontketende Joris Nieuwenhuis stortte in deel twee van de loodzware moddercross volledig in elkaar. Iserbyt kwam terug en ging op voor de zege, Michael Vanthourenhout werd tweede.

Na een dominante solo-zege van Lucinda Brand bij de vrouwen, had Nieuwenhuis duidelijk hetzelfde idee: hard beginnen en het tempo niet meer laten zakken. Al rap had hij niemand meer in het wiel, alvorens hij iedere ronde zijn voorsprong uitbreidde. Joran Wyseure leek in de openingsfase op plek twee wat weerstand te kunnen bieden, maar de jonge Belg viel na pech ver terug. Halfweg cross waren het gevestigde namen Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar die op 25 seconden doorkwamen. Eli Iserbyt was niet ver.

Het waren de twee van Pauwels Sauzen-Bingoal die in de regen uiteindelijk afrekenden met Van der Haar. En plots was daar ook Nieuwenhuis! Een platte tube? Zichzelf tegengekomen? Feit was dat Iserbyt in de zesde ronde in heel rap tempo dichterbij kwam en bij het ingaan van de zevende ronde was hij erbij. Vanthourenhout kon niet mee, maar had ook duidelijk een groot gat naar Nieuwenhuis gedicht.

Iserbyt wint, maar waarom stortte Nieuwenhuis in?

De wedstrijd stond plots op z'n kop, met Iserbyt die in de voorlaatste ronde nu ineens wegreed bij Nieuwenhuis. Aan het gezicht van de Nederlands kampioen is altijd weinig te zien, maar dit keer zag hij bleek en liep het kwijl uit z'n mond. Volledig leeg en dus overvleugeld door Iserbyt en Vanthourenhout. Die mochten het richting de slotronde nu samen gaan uitmaken voor de dagzege.

Iserbyt had een gat gecreëerd en hoewel Vanthourenhout wel in de buurt kwam en bleef, kon de Europees kampioen nooit aanhaken. Het was zege tien van het seizoen voor Iserbyt, voor z'n ploegmaat Vanthourenhout. Nieuwenhuis werd volledig leeg derde. Hoe kon dat zo? 'Het rondje ligt me heel goed en ik vloog erin zoals ik normaal altijd doe. De energie was halverwege alleen op, het was gewoon op. Dan kun je op dit rondje niet veel meer. Na twee of drie ronden had ik wel door dat ik dit tempo niet ging volhouden, maar ik hoorde dat de tijden gelijk bleven, dus hoopte ik op eenzelfde verval bij de rest. Die laatste paar ronden kwam ik echt niet meer door. Dit is een goede les, misschien heb ik de afgelopen

Winnaar Iserbyt was logischerwijs in z'n nopjes. 'Ik wist van vorig jaar dat dit een lange wedstrijd ging zijn, waarin het op het einde beslist zou worden. Ik heb mijn eigen tempo gereden, maar maakte in het begin te veel foutjes. Toen ik terugkwam in de focus, kwam ik terug bij Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout en met Michael ben ik toen naar Nieuwenhuis gereden. Toen ik zag dat ik een gaatje had, ben ik doorgereden, al was dat enorm lastig. Als Joris niet een superdag had, kon hij een dipje krijgen en dan was het aan mij om erop en erover te gaan, om hem te breken. Dat is gelukt.'

Uitslag Superprestige veldrijden Middelkerke 2024 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws