Bennett en Groenewegen gediskwalificeerd in Dauphiné, Nederlander reageert cynisch: 'Sorry voor het remmen' Wielrennen
Wielrennen

Bennett en Groenewegen gediskwalificeerd in Dauphiné, Nederlander reageert cynisch: 'Sorry voor het remmen'

Bennett en Groenewegen gediskwalificeerd in Dauphiné, Nederlander reageert cynisch: 'Sorry voor het remmen'

Dylan Groenewegen (Team Jayco-AlUla) en Sam Bennett (BORA-hansgrohe) zijn allebei teruggezet in de uitslag van de derde etappe van het Critérium du Dauphine. Christophe Laporte (Jumbo-Visma) ging er met de overwinning vandoor, maar het 'duel' tussen Groenewegen en Bennett was ook iets wat opzien baarde.

Groenewegen maakte vlak voor de finish handgebaren richting Bennett, aangezien de Nederlander de pas werd afgesneden door de sympathieke Ier. Het resulteerde in eerste instantie in een aantal handgebaren van de Nederlander, die zelf dus kennelijk ook een foutieve sprint afgewerkt zou hebben. De vijfvoudig winnaar van een Tourrit deelde immers op zijn beurt een 'beuk' uit aan Bahrain Victorious-sprinter Matevž Govekar.

Als gevolg van de diskwalificatie vervolledigen Matteo Trentin (UAE Team Emirates) en Milan Menten (Lotto-Dstny) het podium. Bennett en Groenewegen zijn respectievelijk teruggezet naar de 33e en 34e plaats. Na afloop van de rit liet Groenewegen al vrij snel van zich horen omtrent het incident. 'Sorry voor het remmen, UCI', luidt de cynische tweet van de Amsterdammer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws