Diskwalificatie van Groenewegen en Bennett levert Menten derde plaats op: 'Liet me verrassen' Wielrennen
Wielrennen

Diskwalificatie van Groenewegen en Bennett levert Menten derde plaats op: 'Liet me verrassen'

Diskwalificatie van Groenewegen en Bennett levert Menten derde plaats op: 'Liet me verrassen'

Christophe Laporte (Jumbo-Visma) was in de derde rit van het Critérium du Dauphiné de gevierde man, terwijl Dylan Groenewegen (Team Jayco-AlUla) en Sam Bennett (BORA-hansgrohe) werden teruggezet in de daguitslag. Als gevolg van die diskwalificaties mocht Milan Menten (Lotto-Dstny), die eigenlijk als vijfde finishte, zich de nummer drie van de dag noemen. Via het Twitteraccount van zijn broodheer kijkt de 26-jarige Vlaming terug op zijn prestatie.

'We hebben de hele etappe voorin gereden. De jongens hebben me bovendien goed geholpen', looft Menten zijn ploeggenoten van de Belgische ProTour-formatie. 'In aanloop naar de sprint koos ik het wiel van Laporte. Ik liet me verrassen door de BORA-hansgrohe-trein die ons op hoge snelheid passeerde. Daardoor wist ik uiteindelijk niet meer op te schuiven', is hij zelfkritisch.

Naar eigen zeggen voelde Menten zich wel bijzonder goed toen hij aan zijn sprint in de straten van Le Coteau begon. 'Helaas werd de deur dichtgegooid. Dat is echt jammer, want ik had de benen om podium te rijden', liet de Belg, die toen duidelijk nog niet wist dat Bennett en Groenewegen waren teruggezet, in eerste instantie optekenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws