Bennett tankt vertrouwen met tweede plaats in Parijs-Nice: 'Van Poppel deed een geweldige lead-out' Wielrennen
Wielrennen

Bennett tankt vertrouwen met tweede plaats in Parijs-Nice: 'Van Poppel deed een geweldige lead-out'

Bennett tankt vertrouwen met tweede plaats in Parijs-Nice: 'Van Poppel deed een geweldige lead-out'

Sam Bennett moest alleen Tim Merlier (Soudal-Quick Step) voor zich dulden in de eerste etappe van Parijs-Nice. De Ier van BORA-hansgrohe kwam in de spannende sprint een teenlengte tekort om de zege op te eisen. Toch overheerst de tevredenheid binnen de ploeg.

'Ik wil mijn ploegmaats bedanken, want zij hebben het geweldig gedaan', aldus de 32-jarige Bennett op de ploegsite. 'Ze hielden overal controle, zeker in de hectische finale. De laatste dertig kilometer waren vrij zwaar, maar ik voelde me heel erg sterk. Dat geeft me vertrouwen voor de vlakke rit van morgen.'

Aldag: 'Blij dat we Parijs-Nice met een tweede plaats aftrappen'

Ook ploegleider Rolf Aldag is meer dan content met de sterke start. 'Het was een koude dag met een pittige finale. Bob Jungels en Nils Politt lagen bij een valpartij voor de voorlaatste klim en misten in de finale. Danny van Poppel deed nadien een geweldige lead-out en Sam werd nipt verslagen in de sprint. Natuurlijk willen we hier meedoen voor de zege. Toch zijn we blij dat we Parijs-Nice met een tweede plaats aftrappen. Morgen wacht er weer een nieuwe kans.'

Maandag gaat Parijs-Nice verder met een vlakke etappe naar Fontainebleau. De Franse 'koers naar de zon' duurt tot en met zondag en kent ook nog een ploegentijdrit en drie bergetappes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws