Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2023 | Weten Pedersen en co Merlier dit keer wel te verslaan? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2023 | Weten Pedersen en co Merlier dit keer wel te verslaan?

Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2023 | Weten Pedersen en co Merlier dit keer wel te verslaan?

Ook op dag twee van deze Parijs-Nice krijgen we naar alle waarschijnlijkheid een massasprint. Waar er in de openingsetappes nog wel wat klimmetjes in het parcours zaten die voor wat afscheiding zorgden, lijkt dit op papier in de tweede etappe niet het geval. In de Leiderstrui overloopt de favorieten voor de dagzege.

Parcours etappe 2 Parijs-Nice 2023

Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2023 | Weten Pedersen en co Merlier dit keer wel te verslaan?

Op dag twee trekken de renners in zuidelijke richting, waar het in dit soort ritten van Parijs-Nice altijd opletten geblazen is voor waaiers. Na een overwegend vlakke rit zal het in aankomstplaats Fontainebleu normaliter aan de rappe mannen zijn om uit te maken wie er met de zege vandoor gaat. Een aanval van Tadej Pogacar zoals zondag het geval was, lijkt ons maandag minder waarschijnlijk. Daarvoor liggen de Cote des Granges-le-Roi (1,4 km a 4,3%) en de Cote de Méréville (0,9 km a 4,4%) te ver van de aankomst. Al weet je met Pogiboy nooit!

Tijden
Start: 13.00 uur
Finish: 17.00 uur

Weer etappe 2 Parijs-Nice 2023

In de omgeving van finishplaats Fontainebleu zal de temperatuur de gehele namiddag rond de acht à negen graden Celcius schommelen. In de eerste helft van de tweede etappe rijden de renners naar alle waarschijnlijkheid in droge omstandigheden. In de slotfase zou daar wel eens verandering in kunnen komen, daar de kans op neerslag rond 17.00 uur op vijftig procent wordt geschat.

Favorieten etappe 2 Parijs-Nice 2023

Het is zeer aannemelijk dat we op dag twee van 'de Koers naar de Zon' weer een massasprint te zien krijgen. Voor de ranking van de favorieten kijken we logischerwijs wederom naar de heren uit het sprintersgilde. In de klassiekers gaat het nog niet van harte bij Soudal-Quick Step, maar bij Tim Merlier wil het in de rittenkoersen wél vlotten. De huidig Belgisch kampioen won de openingsrit van Parijs-Nice, wat alweer zijn vierde seizoenszege betekende. Daarmee ontpopte hij zich direct tot topfavoriet om ook te triomferen in de tweede rit van de Franse wedstrijd. Het grootste gevaar komt hoogstwaarschijnlijk uit Ierse hoek. Sam Bennett (BORA-hansgrohe) finishte als tweede in de eerste etappe en is een man met wie altijd rekening gehouden dient te worden. De sympathieke beer won in zijn carrière immers al zestig (!) keer.

Weet Bennett zijn sportieve revanche te nemen en zijn tweede overwinning van dit kalenderjaar te grijpen?
Weet Bennett zijn sportieve revanche te nemen en zijn tweede overwinning van dit kalenderjaar te grijpen?

We zouden er niet raar van staan te kijken als mannen als Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) of Olav Kooij (Jumbo-Visma) in Fontainebleu triomferen. Zij finishten in de rit naar La Verrière respectievelijk als derde, vierde en vijfde. Daarmee hebben zij hun goede vorm getoond en kunnen zij goede papieren overleggen in etappe twee.

Michael Matthews (Team Jayco AIUIa) is vrijwel altijd een vaste waarde in de top-tien van sprintersritten. Om te winnen komt 'Bling' echter vaak net wat snelheid te kort. Op een bijzonder goede dag zou de sympathieke Australiër voor een verrassing kunnen zorgen. Alles moet dan wel meezitten. Hetzelfde geldt voor Bryan Coquard (Cofidis), Cees Bol (Astana Qazaqstan Team) en Ivan Garcia Cortina (Movistar). Arnaud Démare (Groupama-FDJ) is daarentegen normaliter wel een echte afmaker. De Fransman lijkt alleen nog niet helemaal in topvorm te verkeren. Maar afschrijven mogen we Démare natuurlijk nooit!

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de grootste kanshebbers voor de tweede rit van Parijs-Nice?

Topfavorieten: Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck) en Sam Bennett (BORA-hansgrohe)
Schaduwfavorieten: Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) en Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Longshots: Arnaud Démare (Groupama-FDJ), Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), Cees Bol (Astana Qazaqstan Team), Alexander Kristoff (Uno-X), Jonathan Milan (Bahrain Victorious), Bryan Coquard (Cofidis) en Magnus Cort (EF Education-EasyPost)

Youri van den Berg

Bij Jacks ontvang je een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws