Bernal en INEOS nemen initiatief in Giro: 'Pakte niet helemaal uit zoals we wilden' Wielrennen
Wielrennen

Bernal en INEOS nemen initiatief in Giro: 'Pakte niet helemaal uit zoals we wilden'

Bernal en INEOS nemen initiatief in Giro: 'Pakte niet helemaal uit zoals we wilden'

Niet alleen het weer maakte van de zesde etappe in de Giro d’Italia, een harde koers, maar ook INEOS Grenadiers droeg daar aan bij. Zo trok de ploeg onderweg waaiers bergop en maakte het tempo op de slotklim voor Egan Bernal, die dat werk met een tweede plek beloonde.

Daarnaast pakte de Colombiaan belangrijke tijd op veel van zijn concurrenten, waardoor de Colombiaan nu derde staat in het klassement, slechts vijf seconden achter Remco Evenepoel, die nu de tweede plaats bezet. Op de ploegsite vertelt Bernal dat hij en de ploeg aanvankelijk van plan waren om afwachtend te koersen. ‘Gedurende de koers kwamen we erachter dat we ons sterk voelden, verder wilden we nadat het begon te regenen vooraan rijden.’

Nadat INEOS de kop nam in het peloton, trok het zelfs waaiers bergop. ‘We hadden het idee om die kans te grijpen op een punt waarvan we wisten dat de wind goed zou staan. Toen we daar kwamen, deed Filippo Ganna een kopbeurt en ondanks dat ik in zijn wiel zat, kon ik de wind voelen. Ik sprak vervolgens met mijn ploeggenoten en Castro (Jonathan Castroviejo, red.) zei: als we nu doortrekken, kunnen we echt schade aanrichten’, blikt Bernal terug.

Bernal: 'Andere renners konden energie sparen'

Vervolgens trok INEOS vol gas door. ‘Pippo (bijnaam Ganna, red.) en de anderen gingen vol gas, met alles wat ze in zich hadden. Hoewel het niet helemaal uitpakte zoals we wilden, moet je gebruik maken van dit soort mogelijkheden.’ Uiteindelijk is Bernal dus niet helemaal tevreden met de opbrengsten van alle moeite. Dat kwam mede door de tegenwind op de slotklim. ‘Daardoor konden andere renners energie sparen in het wiel, dus de tactiek was niet helemaal succesvol. Maar al met al pakte het ook niet slecht uit, we verloren geen tijd.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws