Evenepoel tankt vertrouwen in eerste bergetappes: 'Bernal kreeg me er niet af' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel tankt vertrouwen in eerste bergetappes: 'Bernal kreeg me er niet af'

Evenepoel tankt vertrouwen in eerste bergetappes: 'Bernal kreeg me er niet af'

Remco Evenepoel kent vooralsnog een schitterende eerste Giro-week. Wat al begon met een prima tijdrit, werd bergop gevolgd door twee goede prestaties. In de vierde rit verloor hij nog elf seconden op enkele rivalen, in de zesde etappe was hij bij de pinken. Evenepoel staat nu tweede.

Bij Deceuninck-Quick-Step ging de blik na de vierde rit vol op de jonge Belg. João Almeida had 4,5 minuut verloren en dus moest de Portugees zijn klassementsambities overboord gooien. Donderdag bleek waarom, want toen Egan Bernal aanzette op de San Giacomo, kon Evenepoel als één van de weinigen mee. Samen met Bernal, Dan Martin en Giulio Ciccone pakte hij kostbare tijd op enkele andere favorieten. De roze trui leek daar, maar Attila Valter staat na zes dagen nog elf seconden voor hem. 'De trui is pas belangrijk op 30 mei, in Milaan', zo zegt hij er nuchter over in Het Laatste Nieuws.

Evenepoel denkt plots aan roze in Milaan

Het tekent de ambities van Evenepoel, die na negen maanden blessureleed en revalidatie zonder één koerskilometer naar de Giro kwam. Niemand wist hoe hij de eerste week zou verteren, maar dat gaat dus uitstekend. 'Ik ben heel blij met hoe ik me op de slotklim voelde. Tijdens de rit was het echt koud. Ik rilde en leed onder de kille temperaturen en het slechte weer. Maar in de finale kreeg ik heel veel steun van de ploegmaats. Ze bleven constant bij me en herinnerden me eraan dat ik moest blijven eten en drinken. Het is ook wat ik deed. Waardoor ik op Colle San Giacomo niet zonder energie kwam te zitten', zo analyseert hij de dag. 'Dit is een perfecte situatie voor ons, ik sta tweede. De roze trui was niet ons grootste doel vandaag.'

Een dag na de bergetappe waarin Evenepoel nét het roze misliep, vertelt hij in gesprek met Sporza over de zesde etappe, die hem uiteindelijk alleen maar meer vertrouwen heeft gegeven in de komende weken. Hij verloor de sprint om de bonificatieseconden, maar verder was het een goede dag. 'Misschien ging ik iets te vroeg aan in de sprint, maar ik heb me er niet echt druk om gemaakt. Het belangrijkste is dat Bernal mij er niet af kreeg. Dat geeft veel vertrouwen, ook voor de ploeg. Ik heb gisteren helemaal niet aan een aanval gedacht. Er zijn in zo'n situatie altijd twijfels of je nog iets moet doen, maar ik zag veel jongens in moeilijkheden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws