Bernal laat Noorwegen met domper achter, maar zit allesbehalve stil richting komende doelen Wielrennen
Wielrennen

Bernal laat Noorwegen met domper achter, maar zit allesbehalve stil richting komende doelen

Bernal laat Noorwegen met domper achter, maar zit allesbehalve stil richting komende doelen

De organisatie van de Ronde van Noorwegen heeft deze week een kleine domper te verwerken gekregen. De Noren maakten dinsdag met veel bombarie de komst van blikvanger Egan Bernal bekend, maar nu blijkt dat de Colombiaan helemaal niet afreist naar het Scandinavische land.

'Opnieuw heeft de Ronde van Noorwegen een geweldig startveld', schreef de organisatie eerder deze week in een persbericht. 'Met Bernal hebben we een ex-winnaar van de Tour de France aan de start, die kan rekenen op de support van renners als Luke Plapp en Magnus Sheffield.'

Toen INEOS Grenadiers dinsdagavond echter de ploeg voor de komende rittenkoers bekendmaakte via Instagram, was daar geen Bernal in te bekennen. De Colombiaan werd - als we op de voorlopige startlijst af mogen gaan - vervangen door de Britse jongeling Joshua Tarling.

Bernal reisde na Hongarije naar Colombia

Niet dat Bernal deze dagen stilzit, dat zeker niet. Na achtste plekken in de Ronde van Romandië en Ronde van Hongarije - ondanks een zware val in die laatste koers - nam hij de tijd om naar Colombia te reizen voor amper een midweekje, waarna hij inmiddels alweer bijna een week in training is in Monaco.

Het is aannemelijk dat de volgende koers van Bernal, die nog niet zeker is van deelname aan een grote ronde als de Tour de France of Vuelta a Espana, het Criterium du Dauphiné zal zijn, een wedstrijd die volgende week zondag begint. De A.S.O. maakte woensdag middels een persbericht bekend dat Bernal op de voorlopige startlijst staat.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news