Tijdrijden deze zomer groter doel voor Van Aert: andere aanpak dan teamgenoten Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Tijdrijden deze zomer groter doel voor Van Aert: andere aanpak dan teamgenoten Tour de France

Tijdrijden deze zomer groter doel voor Van Aert: andere aanpak dan teamgenoten Tour de France

Wout van Aert maakt deze zomer - in tegenstelling tot de Australische editie van vorig jaar - weer een doel van het WK tijdrijden in het Schotse Glasgow, waar ook een deel van zijn voorbereiding op toegespitst zal zijn.

De Belg van Jumbo-Visma trekt naar de Ronde van Zwitserland, waar twee tijdritten op het programma staan: op dag één in Einsiedeln en op de slotdag in St. Gallen. Daarnaast zou hij volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws ook serieus deelname aan het BK tijdrijden in Herzele overwegen, waar hij het dan mogelijk opneemt tegen Remco Evenepoel.

Dat dagblad weet ook te melden dat Van Aert, momenteel op de Sierra Nevada met zijn teammakkers, de Tour de France-hoogtestage in Tignes overslaat, omdat deze overlap heeft met de Zwitserse wielerronde. Andere Tour de France-klanten van Jumbo-Visma als Jonas Vingegaard, Tiesj Benoot, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte en Dylan van Baarle rijden het Criterium du Dauphiné en kunnen op die manier ook makkelijker afreizen naar Tignes.

'Van Aert gaat zich in Zwitserland voorbereiden op grote doelen'

Van Aert zou er voor kiezen om naar een hut in het Zwitserse Diavolezza te trekken, waar hij zich op 3000 meter hoogte nabij de Italiaanse grens. Vervolgens staat de Ronde van Zwitserland op het programma, waarna hij naar België trekt voor het BK. Op 1 juli start de Tour de France in Bilbao.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws