Bilbao begint Giro sterk, Magnus Cort baalt na vierde plek: 'De benen ontploften' Wielrennen
Wielrennen

Bilbao begint Giro sterk, Magnus Cort baalt na vierde plek: 'De benen ontploften'

Bilbao begint Giro sterk, Magnus Cort baalt na vierde plek: 'De benen ontploften'

Pello Bilbao en Magnus Cort werden respectievelijk derde en vierde in de openingsetappe van de Giro d’Italia. Waar Bilbao tevreden op de etappe terugkijkt, heeft Cort gemengde gevoelens. ‘Ik dacht: ik ga het halen.’

Bilbao verkeert in goede vorm. Enkele weken geleden won hij een etappe in de Tour of the Alps en daarvoor één in de Ronde van het Baskenland. Met een derde plek in de eerste etappe liet Bilbao zien dat die benen nog niet weg zijn. Op de ploegsite doet hij zijn verhaal. ‘Ik wist niet goed hoe sterk ik was omdat de etappe vrij makkelijk verliep. Wel wist ik dat vandaag een goede dag voor mij kon zijn.’ Bilbao kreeg in aanloop naar de slotklim een goede lead-out van sprinter Phil Bauhaus. ‘Phil gaf me veel steun en positioneerde me voor de bocht (begin slotklim, red.). Uiteindelijk verloor ik mijn positie door een valpartij op twee kilometer van de finish. Gelukkig herstelde ik me en was ik attent bij de beslissende aanval. De derde plaats is een goede manier om de Giro te beginnen’, aldus Bilbao, die dankzij de bonificaties al acht seconden pakte op veel concurrenten voor het eindklassement.

Tekst gaat verder onder de foto

Bilbao begint Giro sterk, Magnus Cort baalt na vierde plek: 'De benen ontploften'

Cort van EF Education-EasyPost sprintte naar de vierde plaats. Hij reageert via de kanalen van zijn ploeg. ‘Op de klim probeerde ik mijn eigen tempo te rijden, om richting de finish op te schuiven. Ik had een goed wiel te pakken’, doelt Cort op het wiel van Wilco Kelderman. ‘Hij ging denk ik met nog vierhonderd meter te gaan aan en toen hij vertraagde, dacht ik: dit is mijn kans!’ Dat viel echter tegen. ‘Ik kon slechts vijftig meter sprinten voordat de benen ontploften. Vervolgens werd ik nog door wat renners gepasseerd’ zegt Cort, die wel wat teleurgesteld is. ‘Ik dacht toen ik de sprint aanging: ik ga het halen. Al met al ben ik tevreden met de benen en hopelijk kan ik veel dagen om de overwinning meedoen.’ Cort krijgt zaterdag al een nieuwe kans in de tijdrit van ruim negen kilometer in Boedapest.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws