Girmay blij met tweede plek achter Van der Poel: 'Hij is een groot kampioen' Wielrennen
Wielrennen

Girmay blij met tweede plek achter Van der Poel: 'Hij is een groot kampioen'

Girmay blij met tweede plek achter Van der Poel: 'Hij is een groot kampioen'

Biniam Girmay eindigde als tweede in de openingsrit van de Giro d’Italia. In een bloedstollende sprint tegen Mathieu van der Poel bergop trok hij uiteindelijk aan het kortste eind. Ontevreden is de grote ronde-debutant echter niet.

‘Het was zwaar, écht heel zwaar’, zegt Girmay tegen de NOS over de sprint tegen Van der Poel. ‘Maar om uiteindelijk tweede te worden, is geweldig.’ Girmay is allesbehalve teleurgesteld met de tweede plek. ‘Nee, zeker niet.’ Hij vult aan: ‘Ik word tweede in mijn eerste etappe in een grote ronde en ik word geklopt door Mathieu. Hij is een grote kampioen. Dus ik ben tevreden met mijn tweede plek.’

De tweestrijd tussen Van der Poel en Girmay smaakt voor de wielervolgers alvast naar meer. ‘Hij is altijd in goede vorm en voor mij was het mijn debuut in een grote ronde. Daarnaast hebben we afgezien van een paar keer niet vaak tegen elkaar gekoerst. Voor mij is dit het begin, we gaan zien wat de toekomst brengt’, besluit Girmay. Zijn volgende kans is waarschijnlijk de etappe van zondag (etappe 3) waarin een massasprint de meest logische uitkomst lijkt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws