Bissegger moest eerder starten dan tijdritconcurrenten: 'UCI zal moeten kijken naar startblokken' Wielrennen
Wielrennen

Bissegger moest eerder starten dan tijdritconcurrenten: 'UCI zal moeten kijken naar startblokken'

Bissegger moest eerder starten dan tijdritconcurrenten: 'UCI zal moeten kijken naar startblokken'

Stefan Bissegger werd nog maar eens opgeschreven als favoriet voor een grote tijdrit, maar in tegenstelling tot het EK kon hij het bij het WK in Australië niet bolwerken. De Zwitser werd vijfde, maar dat had volgens hem nog wel een stukje beter gekund.

'Het was een solide prestatie, niet super goed of super slecht. Ik heb echter begrepen dat de wind in het laatste uur minder hard was, terwijl ik in de bochten nog echt moest oppassen en daardoor veel tijd verloor. Je had de snelheid uit de bochten nodig en ik moest ze nu heel voorzichtig door. Dat is jammer', zo vertelt hij na afloop aan Eurosport.

Bissegger hekelt startblokken bij WK tijdrijden

Volgens Bissegger speelde de wind in de tijdrit een belangrijke rol. 'Het is na België vorig jaar al de tweede keer dat de wind draait tijdens de blokken waarin we starten', zo doelt hij op de vier 'waves' waarin de renners van start gingen. Omdat er twee rondes op het parcours werden gereden, zat er telkens een half uur tussen een blok, om zo niet te veel renners op de weg te hebben. Bissegger startte in blok twee.

De Europees kampioen tijdrijden had liever in het laatste blok gezeten tegen de andere grote favorieten, maar daar werd landgenoot Stefan Küng al geposteerd. 'Daar zal de UCI echt naar moeten kijken. We hebben nog gevraagd of ik mocht starten in het laatste blok, maar dat hebben ze niet geaccepteerd. Jammer, het is wat het is. De focus gaat nu op volgend jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws