Küng zit redelijk kapot na mislopen WK-titel: 'Nooit rekening gehouden met zo'n race van Foss' Wielrennen
Wielrennen

Küng zit redelijk kapot na mislopen WK-titel: 'Nooit rekening gehouden met zo'n race van Foss'

Küng zit redelijk kapot na mislopen WK-titel: 'Nooit rekening gehouden met zo'n race van Foss'

Er was een tijd dat Stefan Küng goed kon tijdrijden, maar het toch nog wel ruim aflegde tegen de wereldtop. De laatste jaren heeft de Zwitser echter een stap gemaakt en zondag leek de ultieme beloning te komen met WK-goud. Küng stortte na een uitstekende tijdrit echter in de slotfase in en moest andermaal tevreden zijn met een ereplaats.

Küng haalde de laatste jaren al meerdere medailles en topnoteringen op bij het WK tijdrijden. In 2019 werd hij derde in Harrogate, in Italië was het in 2020 andermaal brons en vorig jaar volgde na een Europese titel tijdrijden een vijfde plaats bij het WK in Vlaanderen. Bij de Olympische Spelen in Tokio werd hij vierde. Tijdritten winnen deed hij al regelmatig, maar Küng blijft wachten op die ene grote titel.

Dat hij zondag bij het WK in Wollongong elf seconden sneller was dan Tobias Foss na 24 kilometer, maar aan de meet drie seconden te laat over de meet rolde, is moeilijk te verkroppen voor Küng. 'Ik ben er zo vaak dichtbij geweest... Ik verloor al eens een Europese titel op minder dan een seconde, ik verloor brons in Tokio op minder dan een seconde en nu dit. Het is gruwelijk, al maakt het onze sport ook interessant', vertelt hij aan de NOS.

Zilver voelt voor Küng als verliezen

Toch was Küng zondag niet opgestaan met het idee dat hij zilver zou pakken achter ene Tobias Foss. 'Toen ik naar de startlijst keek, wist ik wie ik moest kloppen, maar ik had nooit rekening gehouden met zo'n race van Tobias. Ik heb heel erg het gevoel dat ik de regenboogtrui verloren heb en niet dat ik zilver heb gewonnen.'

Hoe het kwam dat Küng in het laatste gedeelte zoveel tijd verloor? Hij wijst zelf naar de wind. 'In de ronde ervoor werd je echt gestuwd door de wind, maar die was volledig gaan liggen in de laatste ronde. Ik zag op mijn powermeter dat de snelheid lager lag, maar je blijft pushen. Ik ging voor een snelle start en doodgaan op het einde, om zeker te zijn dat ik niets overhield. Dit voelt echter hard aan, het doet pijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws