Bizarre dominantie in Omloop Het Nieuwsblad bevestigt status Lotto-Dstny als talentenfabriek Wielrennen
Wielrennen

Bizarre dominantie in Omloop Het Nieuwsblad bevestigt status Lotto-Dstny als talentenfabriek

Bizarre dominantie in Omloop Het Nieuwsblad bevestigt status Lotto-Dstny als talentenfabriek

Ooit zagen we Jumbo-Visma met Primoz Roglic, Christophe Laporte en Wout van Aert in Parijs-Nice met z'n drieën, op het dooie gemakkie, over de meet bollen. Ze hadden met hun ploeg Jumbo-Visma de rest van het peloton op achterstand gereden. Kon de dominantie nog groter? Het leek van niet. Toch was er afgelopen zondag een op papier nog eenzijdigere uitslag te noteren in de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften, met Lotto-Dstny in de hoofdrol.

In de slotfase van de wedstrijd reden Lotto-Dstny-talenten Mathys Grisel en Robin Orins weg uit het peloton. Eerstgenoemde gunde zijn ploegmakker Orins de overwinning. In de pelotonsprint, een seconde of wat achter de twee tenoren, spurtte Liam Van Beylen naar de derde plaats, voor Joshua Giddings, die óók voor de rode Belgische brigade rijdt. Een ongekende dominantie van het opleidingsteam van Lotto-Dstny, dat sowieso al zeer sterk presteert dit seizoen, zowel bij de profs als bij de beloften.

In het spoor van Van Gils, Van Eetvelt en Segaert: 'Het loopt dit seizoen gewoon heel vlot'

Dit seizoen presteren bij de hoofdmacht ook enkele renners al zeer succesvol. De Belgen van Lotto-Dstny eindigden met Maxim Van Gils heel vaak kort in de grootste voorjaarsklassiekers en grepen de winst in Eschborn-Frankfurt. Een treetje lager won Alec Segaert bijvoorbeeld de Grand Prix Criquileion. Lennert Van Eetvelt versloeg de wereldtop in de UAE Tour. Hij kampt, net als Arnaud De Lie, wel al een tijdje met zijn gezondheid.

Kurt Van De Wouwer werkt al jaren hard aan de opleidingsploeg en dat werpt zijn vruchten af. In de jeugdcategorieën is zijn team heel erg succesvol. 'Het was mooi om zien. Een volledig podium was ons in het verleden al wel eens gelukt maar nu kwam er ook voor het eerst die vierde plaats bij. Ik voeg er eerlijkheidshalve aan toe dat het geen UCI-koers is en dat het deelnemersveld iets minder kwaliteit bevatte. Wat niet wegneemt dat het een plezante zondag was.' Op dezelfde dag won de pas 18-jarige Jarno Widar ook no de Alpes Isère, een rittenkoers in Frankrijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws