De Lie wimpelt concurrentie simpel af in Circuit de Wallonie, Visma | Lease a Bike-talenten in de kijker Wielrennen
Wielrennen

De Lie wimpelt concurrentie simpel af in Circuit de Wallonie, Visma | Lease a Bike-talenten in de kijker

De Lie wimpelt concurrentie simpel af in Circuit de Wallonie, Visma | Lease a Bike-talenten in de kijker

Arnaud De Lie heeft nabij Charleroi het Circuit de Wallonie 2024 gewonnen. De coureur van Lotto-Dstny was de beste na een venijnig spurtje bergop en volgt daarmee Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) op als winnaar. Visma | Lease a Bike animeerde de koers.

Terwijl de ogen van de wielerwereld donderdag vooral op de gravelrit van de Giro d'Italia gericht waren, werd in België het Circuit de Wallonie verreden met Hemelvaart. Vijf WorldTour-ploegen verschenen aan de start in Charleroi: Alpecin-Deceuninck, Intermarché-Wanty, Arkéa - B&B Hotels, Cofidis en ook Visma | Lease a Bike. Die laatste ploeg kwam met een mix van ervaring en jong talent opdraven, inclusief vier jongens uit de opleidingsploeg.

Daarnaast kwamen er met onder meer Lotto-Dstny, Total Energies en Israel-Premier Tech (met de rentree van Pascal Ackermann) nog enkele procontinentale ploegen van formaat aan de start, waardoor we toch een serieuze wedstrijd mochten verwachten. Arnaud De Lie werd daarbij overal aangestipt als de te kloppen man, na zijn goede prestaties in de afgelopen weken.

Vanuit het vertrek zagen we enkele aanvallen, waarbij er vrij snel een kopgroep van vier ontstond. Mirko Bozzolo (Q36.5), Gianni Marchand (Tartoletto-Isorex), Felix Ritzinger (Felbermayer) en Tomasso Bergagna (General Store) waren de namen, maar namens Lotto-Dstny werd Victor Campenaerts als werkmier ingezet om de voorsprong niet al te groot te laten worden.

Van Belle (Visma | Lease a Bike) rijdt zeer attractieve koers

Op goed 75 kilometer van de aankomst kreeg de grote groep de koplopers alweer in zicht, waarna er zich een nieuwe situatie ontvouwde. Marcel Camprubi (Q36.5), Loe Van Belle (Visma | Lease a Bike), Baptiste Vadic (TotalEnergies) en Aime De Gendt (Cofidis) reden weg, maar werden even later ook weer bij de lurven gevat door het aanstormende peloton.

Van Belle gaf zich nog niet gewonnen en probeerde het met Gerben Kuypers (Intermarché-Wanty) nog eens, maar ook deze poging stuitte op weerstand. Lotto-Dstny had één doel en dat was De Lie naar de meet brengen, maar had wel een flinke kluif aan Van Belle, Vadic en Kuypers. Op enkele kilometers van het einde leek het liedje van Van Belle over, maar plots kwam Anthony Turgis (TotalEnergies) zijn lange aanvalspoging nieuw leven inblazen.

Op anderhalve kilometer van het einde was het verhaal van Van Belle dan toch afgelopen, waarna Per Strand Hagenes met veel schwung overnam. De Noor trok het peloton op een lint, maar de spurters zaten met hun versnelling in de poten in de benen. De Lie zat vrij ver, maar kwam er via de Visma | Lease a Bike-Brit Matthew Brennan en Axel Zingle (Cofidis) alsnog met verve uit. Een meer dan verdiende zege.

Uitslag Circuit de Wallonie 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws