Boonen geeft als ervaringsdeskundige advies aan Evenepoel: 'Blijf zo vaak mogelijk weg van België' Wielrennen
Wielrennen

Boonen geeft als ervaringsdeskundige advies aan Evenepoel: 'Blijf zo vaak mogelijk weg van België'

Boonen geeft als ervaringsdeskundige advies aan Evenepoel: 'Blijf zo vaak mogelijk weg van België'

Tom Boonen weet hoe het is om op jonge leeftijd wereldkampioen te worden. Op 24-jarige leeftijd veroverde hij de regenboogtrui. Daarom geeft de inmiddels 42-jarige Boonen advies aan landgenoot Remco Evenepoel, die de Belgische menigte moeilijk kan ontwijken na zijn wereldtitel.

'Mijn advies? Wat hij nu aan het doen is: zo vaak mogelijk weg van België blijven', vertelt Boonen aan CyclingWeekly. 'Neem je familie mee, train in Spanje, pak je rust zodat er altijd een barrière zit tussen jezelf en het gekke Vlaamse volk.' Evenepoel is op dit moment in Spanje met zijn vrouw Oumi, waar hij geniet van rust na de gekte van zijn topseizoen. Met winst in Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Spanje en het WK kon 2022 bijna niet beter.

De faam kan sommigen naar het hoofd stijgen, maar het kan ook een zekere druk met zich meebregen. 'Ik vond het niet leuk', vervolgt Boonen. 'Ik denk niet dat iemand het leuk vond. Waarom zou je bekend willen zijn? Je verliest al je privileges van niet bekend zijn. Als wielrenner wilde ik koersen rijden en goede uitslagen rijden. Ik heb nooit gevraagd om bekend te zijn, ik vond het niks. Ik hield van het fietsen. Ik vond het heerlijk om bij koersen te zijn en om te zien dat mensen zich vermaakten tijdens de koers, maar de bekendheid was niet voor mij.'

'Hij heeft de potentie om ooit de Tour te winnen'

Hoewel zowel Boonen als Evenepoel als jonge wereldkampioenen het hele Belgische volk achter zich aan kregen, ziet Boonen veel verschillen tussen Evenepoel en hemzelf. 'Ik denk niet dat je hem met mij kan vergelijken. Hij is een compleet andere coureur. Ik weet dat in België het zo is omdat hij wereldkampioen is geworden op jonge leeftijd en dat hij daardoor zoveel aandacht krijgt. Hij heeft de potentie om ooit de Tour te winnen. Ik zeg niet dat het hem gaat lukken, maar zijn focus ligt op de grote rondes. De manier waarop hij dit jaar rondreed was ongelofelijk.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news