BORA-hansgrohe gaat met Politt en Meeus voor goed resultaat in Omloop, ook Schelling van de partij Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe gaat met Politt en Meeus voor goed resultaat in Omloop, ook Schelling van de partij

BORA-hansgrohe gaat met Politt en Meeus voor goed resultaat in Omloop, ook Schelling van de partij

BORA-hansgrohe heeft de selectie voor de Omloop bekendgemaakt. De ploeg schenkt Nils Politt en sprinter Jordi Meeus de kans om een goed resultaat te noteren. Ook Ide Schelling is na een prima seizoensstart opgenomen in de ploeg.

Meeus pakte in 2023 al vijf podiumplaatsen en gaat op voor zijn tweede deelname aan de Omloop. Mocht de koers te lastig worden voor de sprinters, komt Politt in beeld. De Duitser is een bekend hardrijder en won al eens een etappe in de Tour de France van 2021. Voor Schelling wordt het zijn vierde Omloop. De Nederlander viel vorig jaar uit, al kwam dat mede door zijn gezondheid. De selectie van BORA-hansgrohe bestaat verder uit de sterke Marco Haller, Nico Denz Jonas Koch en Luis-Joe Lührs.

Kopmannen Politt en Meeus hebben er zin in

Politt laat weten erg uit te kijken naar de voorjaarswedstrijden. 'Wat voor ons Duitsers voetbal is, is koers voor de Belgen. Als renner krijg je kippenvel wanneer je over de gekende Vlaamse heuvels rijdt.'

Meeus laat als local weten dat het belangrijke koersen voor hem zijn. 'Normaliter staan familie en vrienden niet langs de kant, maar op eigen wegen is dat wel het geval. Dat is iets wat erg speciaal is', aldus de sprinter. 'Het is altijd vol gas koers vanaf de start, waardoor het zwaar, hectisch en eerlijk wordt.'

Selectie BORA-hansgrohe Omloop Het Nieuwsblad 2023

Nils Politt

Jordi Meeus
Ide Schelling
Nico Denz
Marco Haller
Jonas Koch
Luis-Joe Lührs

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news