BORA-speerpunten balen in Polen; leider Higuita heeft last van de knie na val Wielrennen
Wielrennen

BORA-speerpunten balen in Polen; leider Higuita heeft last van de knie na val

BORA-speerpunten balen in Polen; leider Higuita heeft last van de knie na val

De vierde etappe van de Ronde van Polen was niet de meest gelukkige voor BORA-hansgrohe. Jordi Meeus stuitte in de sprint op een oersterke Pascal Ackermann en kopman Sergio Higuita was betrokken bij een massale val in de finale. Wel bleef de Colombiaanse klimmer leider in het algemeen klassement.

‘Het was een chaotische en zware sprint’, doet Meeus na afloop zij verhaal. ‘Bij een rotonde op zo’n 2,5 kilometer van de finish gingen er renners onderuit. Daarna ging het heel snel naar de finish. Ik voelde me goed en was in staat verschillende renners in te halen. Ik kwam als tweede binnen achter Ackermann. Ik had liever gewonnen, maar er kan maar één winnaar zijn’, besluit Meeus met een open deur.

'Iedereen remde, ook ik, maar mijn wiel slipte en ik verloor de controle over de fiets.'

Higuita beschrijft zijn val

Higuita lag bij de grote valpartij in de finale. Hij had het geluk dat de val binnen de laatste drie kilometer plaatsvond. Zodoende verloor Higuita geen tijd in het klassement en blijft hij drager van de gele leiderstrui. ‘Ik zat in het wiel van Jordi. We zaten is een zeer goede positie richting de laatste kilometer. Maar in een bocht viel een renner van Cofidis. Iedereen remde, ook ik, maar mijn wiel slipte en ik verloor de controle over de fiets’, verklaart Higuita zijn valpartij.

Hoewel er van ernstige blessures geen sprake lijkt te zijn, ondervindt Higuita wel de nodige hinder. ‘Het is pijnlijk, ik kan niet voluit pushen op de pedalen omdat mijn knie te veel pijn doet, maar we zullen morgen zien’, citeert Cyslism’Actu de onfortuinlijke Higuita, die woensdag een zware dag wacht. Op dag vijf wacht de renners namelijk een lastige heuveletappe. Waar de hellingen op zichzelf niet al te lastig zijn, maakt de opeenvolging de etappe geschikt om voor verschillen in het klassement te zorgen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws