Bouwman baalt van afstappen Dumoulin: 'Sfeermaker aan tafel, we gaan hem missen' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman baalt van afstappen Dumoulin: 'Sfeermaker aan tafel, we gaan hem missen'

Bouwman baalt van afstappen Dumoulin: 'Sfeermaker aan tafel, we gaan hem missen'

Koen Bouwman baalt ervan dat Tom Dumoulin in de veertiende etappe van de Giro d'Italia is afgestapt. De Nederlander - die eerder deze Giro de zevende etappe won met Dumoulin aan z'n zijde - stelt dat zijn ploeggenoot een belangrijke schakel was in de ploeg van Jumbo-Visma.

Bouwman liet na afloop van de etappe bij Eurosport weten dat Dumoulin in de eerste kilometers van de etappe over de radio klaagde dat hij 'geen power' had. 'Later kregen we door dat hij was afgestapt. Dat doet wel wat met de ploeg, want hij kwam hier natuurlijk met heel andere ambities. Hij heeft nooit z'n kop laten hangen, hij was de sfeermaker aan tafel, mengde zich in meetings... We gaan hem zeker missen, al is het voor hemzelf nog het meest sneu. Hij heeft er hard voor getraind.'

Dumoulin ging dag na Giro-rustdag door zijn rug

Hoe nu verder? Bouwman weet het ook niet. 'Het is wel weer een klap in het gezicht, in een seizoen waarin het zeker nog niet meezit. Hij heeft alles gegeven in de etappe die ik win, maar dat hij een dag na de rustdag dan door zijn rug gaat tijdens het omkleden, dat verzin je niet. Het verbaast me wel, omdat het de laatste dagen beter en beter ging. Maar als je last blijft houden, is er geen andere optie.'

Dumoulin liet zelf na zijn opgave al weten dat het normaliter niet door pijn of rugklachten komt dat hij is afgestapt. 'Het lijf is momenteel op. Ik ga nu naar huis en ga deze teleurstelling een plekje geven. Daarna zien we weer verder', aldus de Nederlander.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws