Bouwman bijna vierde Nederlandse bergkoning: 'Hoor eigenlijk niet in dat rijtje' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman bijna vierde Nederlandse bergkoning: 'Hoor eigenlijk niet in dat rijtje'

Bouwman bijna vierde Nederlandse bergkoning: 'Hoor eigenlijk niet in dat rijtje'

Koen Bouwman was sprakeloos na zijn tweede ritzege in de Giro d'Italia. De man uit Ulft rekende na een gevaarlijke bocht in volle finale af met onder meer Mauro Schmid en Andrea Vendrame.

De Nederlander, die ook zijn blauwe trui veiligstelde, was in het flashinterview sprakeloos. 'Na mijn eerste zege zei ik al dat het mooi zou zijn om nog een ritzege te behalen, maar toen vertelde ik ook dat ik realistisch moest zijn: het was immers pas mijn tweede zege als prof', lachte Bouwman, die tot deze Giro enkel een rit in het Critérium du Dauphiné won.

Bouwman: 'Hoop dat er niemand gevallen is'

'Twee ritten winnen', ging Bouwman haperend verder. 'Ik ben zo blij, ik heb er gewoon geen woorden voor.' Er was wel wat discussie na de rit, omdat Bouwman Schmid zou hebben afgesneden. 'Ik wist wel dat er een bocht was, maar niet dat die zo scherp was. Ik moest vrij hard remmen, maar wist wel dat ik de binnenbocht moest houden. Ik hoop dat er niemand gevallen is', vertelde de winnaar na afloop.

Bouwman heeft nu dus twee ritzeges én de blauwe trui. 'Dat was eigenlijk het doel vanochtend, dat we deze avond nog die trui zouden hebben. Nu heb ik echter nog een etappezege, ik kan het echt niet geloven', sloot de coureur van Jumbo-Visma af.

Engels: 'Op deze manier is het een heel succesvolle Giro'

Als Bouwman de Giro uitrijdt, dan vestigt hij zich in een uniek rijtje. Enkel Gert-Jan Theunisse, Steven Rooks en Joop Zoetemelk wonnen in het verleden als Nederlander het bergklassement in een grote ronde. Bouwman kan de eerste Nederlander worden die dat in de Giro d’Italia doet. ‘Ik ben supertrots om daartussen te staan, al is het geen rijtje waar ik tussenhoor als je kijkt naar mijn palmares. Ik ben heel blij dat alles deze Giro is samengekomen’, vertelt Bouwman op de ploegsite.

Ploegleider Addy Engels is uiteraard ook dolgelukkig met de tweede ritzege van Bouwman. Het maakt veel goed sinds de klassementsrenners Tom Dumoulin en Tobias Foss de verwachtingen niet konden waarmaken. ‘Sinds het wegvallen van onze klassementsmannen hebben we erg agressief gereden en dit is het resultaat. Voor ons is het op deze manier een heel succesvolle Giro geworden.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws