Kelderman en BORA nemen koers in handen: 'Naar mijn idee iets te laat' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman en BORA nemen koers in handen: 'Naar mijn idee iets te laat'

Kelderman en BORA nemen koers in handen: 'Naar mijn idee iets te laat'

BORA-hansgrohe nam in de negentiende etappe de koers in handen en leek roze trui Richard Carapaz te willen aanvallen. Die aanval kwam echter niet, nadat de ploeg van nummer twee Jai Hindley zich in de finale weer terugtrok. Het resultaat viel ook voor BORA-renner Wilco Kelderman tegen. ‘Had het liever anders gezien.’

Kelderman begint het gesprek na afloop met het afslaan van Haribo-snoepjes die de verzorger hem aanbiedt. ‘De hele dag eet je van die zoete zooi, dan zit ik na afloop echt niet op Haribo te wachten’, vertelt hij aan In Het Wiel van het AD.

De ploeg van Kelderman – BORA-hansgrohe – nam voor de steile voorlaatste klim de leiding in het peloton. Een offensief leek in de maak, maar kwam er uiteindelijk niet. ‘We namen de koers in handen; naar mijn idee echter iets te laat. We wilden eigenlijk proberen wat korter te komen (op de kopgroep, red.) en dan aan het einde wat forceren. Het liep uiteindelijk niet zo, en dan is het zaak om goed te finishen. Op zich was het goed, maar ik had het liever anders gezien’, aldus Kelderman.

'Die laatste vijf kilometer morgen aan tien procent gaat voor zich spreken'

Kelderman over laatste bergrit

Wat wilde BORA bereiken met het tempo maken? ‘Gewoon een strak tempo rijden en iedereen pijn doen, en dan hopen dat op de laatste klim iemand een slechte dag heeft. Als je niets probeert, dan gebeurt er niets. Je ziet maar; Porte (Richie, red.) is ook naar huis. Als we niet hadden gereden, was hij misschien nog in koers geweest. Morgen is weer een nieuwe dag, kijken wat we dan kunnen doen’, vervolgt Kelderman.

Zaterdag staat de laatste bergrit op het programma. onderweg wacht het peloton drie zware beklimmingen op grote hoogte; ideaal terrein voor een epische strijd tussen de klassementsrenners. Het verschil tussen Carapaz en Hindley is slechts drie seconden. ‘Die laatste vijf kilometer morgen aan tien procent gaat voor zich spreken’, blikt Kelderman vooruit. ‘Als hij (Hindley, red.) dan goede benen heeft, kan hij daar het verschil maken. Ik verwacht ook wel dat hij goed zal zijn in de tijdrit. Zoals het er nu voorstaat, kan het alle kanten op. Op zich staan we er goed voor, we moeten gewoon zien of hij morgen het verschil kan maken.’

Kelderman: 'Kämna rijdt als een malle naar beneden'

Kelderman heeft het volste vertrouwen in zijn kopman. ‘Hij is écht goed, hij is scherp en weet wat hij wil. Dat is belangrijk.’ Hoewel het rijden van BORA – buiten het afhaken van Porte – weinig opleverde, vond Kelderman het wel fijn om vooraan het peloton te rijden. ‘Eigenlijk wel, als je de koers controleert, dan blijf je wel gefocust en gaat het goed.’ Wel bezorgde Lennard Kãmna Kelderman af en toe benauwde momenten in de afdaling. ‘Lennard rijdt écht als een malle naar beneden’, lacht Kelderman.

Kelderman werd ook even gevraagd naar de ritzege van zijn landgenoot Koen Bouwman, die zijn tweede overwinning in deze Giro behaalde. ‘Ik hoorde onderweg wie er vooraan zaten; toen dacht ik wel: dit kan een mooie dag voor Koen worden. En goh, die heeft echt een geweldige Giro.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws