Bouwman mist Vuelta a España door botsing met een krukje: 'Ik moest 's nachts plassen' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman mist Vuelta a España door botsing met een krukje: 'Ik moest 's nachts plassen'

Bouwman mist Vuelta a España door botsing met een krukje: 'Ik moest 's nachts plassen'

Koen Bouwman mist de Vuelta a España en dat komt niet door een gebroken pols die hij na zijn uiterst succesvolle Giro d'Italia opliep. De Nederlander vertelt in De Gelderlander dat hij een ontsteking heeft aan zijn knie, opgelopen door een knullig ongelukje.

'Eerst kwam ik vlak na de Giro tijdens een mountainbiketocht ten val en brak mijn pols. Dat leek allemaal weer goed te komen, maar toen we op hoogtestage waren in Tignes moest ik ’s nachts plassen en stootte ik mijn knie tegen een krukje. Daardoor heb ik een ontsteking in de knie gekregen', zo vertelt Bouwman.

Bouwman relativeert knieblessure

Wie het hoort, moet misschien een beetje gniffelen, maar de schade bij Bouwman bleek groter dan gedacht. De tweevoudig ritwinnaar van de Giro mag nog steeds niet trainen. 'Ik was blij toen ik hoorde dat ik Tobias Foss mocht vervangen. Maar daarna heb ik dus die blessure opgelopen. Het is niet leuk, maar laten we eerlijk zijn. Er gebeuren veel ergere dingen in de wereld. Er komen ook weer betere tijden. Ik hoef gelukkig niet geopereerd te worden. Over enkele weken ben ik hopelijk weer fit.'

Dat hij de Vuelta mist, blijft desondanks 'een domper', zoals hij het zelf verwoordt. Bouwman had graag voor kopman Primoz Roglic gereden en bovendien mist hij nu de start in Nederland. 'Zeker omdat de Vuelta in Utrecht begint en er daarna nog twee etappes zijn in Nederland. Er zouden veel familieleden en bekenden komen kijken. Maar het gaat niet.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws