Bouwman verloor sprintje van Ciccone, maar herstelt zich knap: 'Ik was erg boos op mezelf' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman verloor sprintje van Ciccone, maar herstelt zich knap: 'Ik was erg boos op mezelf'

Bouwman verloor sprintje van Ciccone, maar herstelt zich knap: 'Ik was erg boos op mezelf'

Koen Bouwman deed dinsdag uitstekende zaken in de strijd om de blauwe trui. De Nederlander van Jumbo-Visma verdedigde voorafgaand aan de zestiende etappe een kleine voorsprong op Diego Rosa, maar die voorsprong is inmiddels ruim uitgebouwd. Daarin is Giulio Ciccone zijn nieuwe concurrent, zeker toen de Italiaan onderweg wat punten afsnoepte van de Nederlander.

De 28-jarige Bouwman zat mee in de kopgroep van de dag, al ging dat niet zonder slag of stoot. 'Het was moeilijk om in de kopgroep te komen. Ik deed een paar pogingen en uiteindelijk moest ik zelf het gat overbruggen. Ik moet zeggen dat ik goede benen had. De eerste sprint heuvelop werd ik wat verrast door Ciccone, maar hij is ook snel. Ik denk dat we gelijkwaardig zijn aan elkaar. Ik was eigenlijk erg boos op mezelf. Daarna was het in de vallei een perfecte situatie, waar we met acht man wegreden van de kopgroep. Daar kon Ciccone er niet bijblijven en kon ik op de Mortirolo de volle punten pakken. Dat was perfect voor mij.’

Bouwman verstevigde met zijn inspanning zijn leidende positie in het bergklassement, waar de Nederlander in totaal al 167 punten heeft verzameld. Ciccone heeft zich opgewerkt naar de tweede plaats, maar doet dit met een totaal van 99 punten. Ruim achter Bouwman, die op het eind van de etappe eieren voor zijn geld koos en de kopgroep liet begaan. ‘Op het eind zat ik niet op de limiet, maar ik voelde dat het niet genoeg was om voor de ritwinst te gaan, dus besloot ik samen met de ploeg om het rustig tot de finish te doen. Ik heb nog steeds goede benen, dus als er mogelijkheden komen voor een ritoverwinning, dan ga ik ervoor. Als ik denk dat het niet realistisch is en de blauwe trui wel, dan focus ik me daarop.’

Woensdag weer een zware dag voor Bouwman

Wil Bouwman zijn leidende positie in het klassement niet in gevaar zien komen, dan zal de Nederlander woensdag weer scherp van voren moeten koersen. Onderweg zijn er weer de nodige punten te verdienen, zeker wanneer men afsluit op de Passo del Vertiolo (11,8 km aan 7,7%, maximaal 12,0%) en de Monterovere (7,9 km aan 9,9%, maximaal 15,0%). De etappe van dinsdag werd overigens gewonnen door Jan Hirt, die Thymen Arensman in een spannend duel nipt de baas was. De Tsjech loste de Nederlander op de laatste klim van de dag en wist in de afdaling zijn voorsprong maar net te behouden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws