Evenepoel kijkt af bij Nibali: 'Mij zie je in eerste week niet meer meespurten voor bonificaties' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel kijkt af bij Nibali: 'Mij zie je in eerste week niet meer meespurten voor bonificaties'

Evenepoel kijkt af bij Nibali: 'Mij zie je in eerste week niet meer meespurten voor bonificaties'

Ver weg van de Giro d'Italia bereidt Remco Evenepoel zich voor op het vervolg van zijn eigen seizoen. Toch kijkt de jonge Belg met meer dan een schuin oog naar de ontwikkelingen in de Italiaanse grote ronde. Daaruit hoopt hij ook wat voor zichzelf op te steken.

Deze week rijdt Evenepoel de Ronde van Noorwegen, zijn eerste wedstrijd na zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. In deze rittenkoers trapt hij zijn voorbereiding op de Vuelta a España af, zijn enige grote ronde van dit jaar. Op de openingsdag in Noorwegen won hij dinsdag meteen de eerste etappe, na een sterk sprintje bergop. Hij is echter niet alleen gefocust op zijn eigen race.

Bij Het Nieuwsblad wordt hem gevraagd of hij in de tussentijd ook de prestaties van zijn collega's in Italië bijhoudt, waarop hij bevestigend antwoordt. 'Zeer zeker! Ik doe niets liever dan op televisie andere wedstrijden volgen. Om eruit te leren ook', klinkt het volmondig. Vorig jaar debuteerde Evenepoel met de Giro in een grote ronde, maar die reed hij na een crash in de derde week niet uit.

Evenepoel kijkt naar Nibali: 'Je ziet hem per dag beter worden'

Evenepoel let op televisie vooral op de manier hoe andere renners zo'n wedstrijd van drie weken aanpakken. 'Zo'n Nibali bijvoorbeeld. In de eerste week zou je denken dat hij niet al te goed is, maar je ziet hem per dag beter worden', vertelt hij met de nodige bewondering. Met de nodige zelfspot: 'Door vooral zoveel als mogelijk krachten te sparen.'

De renner van Quick Step-Alpha Vinyl doelt daarmee op zijn eigen Giro d'Italia, waarin hij in de eerste week vol meereed voor ieder beetje tijdswinst: 'Ik denk niet dat je mij ooit nog in de eerste week zult zien meespurten voor bonificaties. Ik zal dat voortaan vanuit het midden van het peloton bekijken en eens goed lachen met degenen die wel meespurten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws