Martin zegt sorry tegen Cofidis en zijn ploeggenoten: 'Zij hebben in mij geïnvesteerd' Wielrennen
Wielrennen

Martin zegt sorry tegen Cofidis en zijn ploeggenoten: 'Zij hebben in mij geïnvesteerd'

Martin zegt sorry tegen Cofidis en zijn ploeggenoten: 'Zij hebben in mij geïnvesteerd'

Het is voorlopig nog niet de Giro van Cofidis-kopman Guillaume Martin. De Fransman trok na een goede voorbereiding met ambities voor de top vijf naar Italië, maar zakte in de koninginnenrit hopeloos weg in het klassement.

Dat het de hele Giro al niet botert, staat vast. Door middel van vluchtersgroepen wist Martin nog altijd de tiende plek in handen te hebben voor aanvang van rit zestien, waarin hij wederom ten aanval trok. De klimmer werd echter bijgehaald door het peloton en verloor negentien minuten, wat hem deed zakken van tien naar zestien.

Martin: 'Ik voel veel frustratie'

'Ik denk dat deze etappe mijn Giro weerspiegeld', liet een uiterst teleurgestelde Martin na afloop weten. 'Er was verlangen, maar niet de benen. Ik was niet op niveau vandaag. Ik kan het mezelf moeilijk uitleggen, maar het is een feit. Het is een echte teleurstelling en ik voel veel frustratie, vooral als je weet welke opofferingen ermee gemoeid zijn.' Martin trok voor aanvang van de Giro naar de Etna, uitgerekend de beklimming waarop hij vroeg in deze ronde niet meekon met de beste klimmers in de wedstrijd.

'Als je niet wordt terugbetaald, is het moeilijk om mee te leven. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten, het team en de staf die in mij hebben geïnvesteerd en mij hebben vertrouwd. Ik heb niet geleverd', concludeert de filosoof, die in verband wordt gebracht met een overstap naar Arkéa Samsic.

'We zullen dit moeilijke moment moeten accepteren, proberen het hoofd op te heffen en nog op een resultaat te mikken. Dan zal ik proberen te analyseren waarom het niet werkte en verder gaan', sluit Martin af. Ploegleider Roberto Damiani sloot zich daarbij aan. 'De Giro is nog niet voorbij en ik weet zeker dat we nog kansen zullen krijgen om te schitteren vanaf hier tot Verona', bleef hij optimistisch.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws