López had moeite om roze trui te behouden: 'Klassementsmannen reden er echt voor' Wielrennen
Wielrennen

López had moeite om roze trui te behouden: 'Klassementsmannen reden er echt voor'

López had moeite om roze trui te behouden: 'Klassementsmannen reden er echt voor'

Klassementsleider Juan Pedro López mag nog een dagje extra in de roze trui rijden. De jonge Spanjaard van Trek-Segafredo behoudt na een, volgens hem, 'onverwachts moeilijke' etappe de trui. De renner kwam in het sprintende peloton over de streep als vijfentwintigste.

'Ik had niet verwacht dat de klassementsrenners voor de ritwinst zouden rijden vandaag', aldus López tegen verschillende media na afloop van de etappe. 'Ik denk dat niemand een wedstrijd zoals deze had verwacht. Er is echt voor het algemeen klassement gereden.' Zo doelt hij op diverse aanvalspogingen van onder anderen Richard Carapaz. De etappe is uiteindelijk gewonnen door Biniam Girmay.

Voor de leider van het algemeen klassement ging het niet vanzelf. López geeft aan behoorlijk kapot te zijn gegaan. 'Het was een onverwachts moeilijke dag voor mij vandaag. Ik ben heel blij dat ik de roze trui nog een dag kan behouden.' Aan het einde van het gesprek kan hij ook nog wat woorden kwijt over Michele Scarponi. Een man uit de regio die een paar jaar geleden is overleden. 'Ik realiseerde me dat er veel eerbetonen aan hem waren. Dat was heel ontroerend', aldus López.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws